MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki oteller, Ramazan Bayramı nedeniyle şimdiden doldu. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Marmaris bayramda yerli ve yabancı turistler sayesinde geçmiş yıllara oranla daha fazla doluluk yaşayacak" dedi.
GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Güney Ege'de bulunan konaklama tesislerindeki doluluğun geçen seneyi aratmayacak düzeye ulaştığını belirterek nitelikli ve sahil bandındaki tesislerde yer bulmanın zorlaştığına dikkat çekti. Ramazan Bayramı sürecinde tesislerin neredeyse tamamının dolu olduğunu ifade eden GETOB Başkanı Bülbüloğlu, şöyle dedi:
"Dış turizmde, ekonomik koşullar, Ortadoğu'da yaşanan çatışma ortamı, Rusya - Ukrayna gerginliği, bölgenin bir ateş çemberine dönmesi ve dünya kupası bölgeye gelişleri doğal olarak etkiledi. İç turizmde ÖSYM tarafından yapılan LGS ve LYS sınavları, ilköğretimden liselere geçiş (TOEG) tercihleri, Ramazan ayının başlaması, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi turizmi etkileyecek birçok olumsuz etkene rağmen özellikle nitelikli ve sahil bandındaki tesislerde şu an yer bulmak zorlaşmaya başladı. İç kesimde bulunan tesislerde ise, doluluğun hizmet kalitesi, misafir memnuniyeti ve fiyatla doğru orantılı olduğunun altını çizmekte yarar var. Dolayısıyla doluluğun sağlanması sahil bandına göre biraz daha uzun sürebiliyor. Marmaris bayramda yerli ve yabancı turistler sayesinde geçmiş yıllara oranla daha fazla doluluk yaşayacak." 
Asıl hedeflerinin sayısal anlamda çok turisti ağırlamak değil, harcama kapasitesi yüksek, daha zengin turistleri ağırlamak olduğunu dile getiren Bülbüloğlu, konaklama tesislerinde verilen hizmet kalitesinin iyi olması gerektiğini de hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Turist otelden dışarı adımını attığı anda kaliteyi tüm işyerlerinde ve çarşıdaki tüm esnafta da bulabilmelidir. Hanutçuluğun kesinlikle bitmesi lazım. 2.5 liraya döner ekmek, 3 liraya t-shirt, 15-20 liraya yemek dahil günlük deniz turu olmaz. Olursa da kaliteden bahsetmek mümkün değildir. Elbirliği içerisinde hizmet ve ürün kalitemizi yükseltirsek hem kazanç artar hem de tüm iş kolları için doluluk problemi yaşamayız." 

FOTOĞRAFLI