Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne nisan ayından itibaren 75 günde, geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 5'lik artışla 302 bin 887 turist geldiği bildirildi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, özellikle İngiliz ve Ruslardan yoğun talep aldıklarını dile getirdi.
Dünyada ve Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle turizm sezonu öncesi endişeli bir bekleyiş olduğunu belirten TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, İngiliz ve Rus pazarındaki satışlarda artış yaşandığını söyledi. Özbozdağ, "Marmaris'e bu yıl İngiliz ve Rus pazarında düşüş bekliyorduk. Ama beklenenlerin tam aksine artış oldu. Nisan ayından itibaren Haziran 15'ine kadar uçakla çoğunluğu İngiliz 302 bin 887 turist geldi" dedi.
'SON DAKİKADA İNGİLİZ VE RUSLAR KURTARDI'
Geçen yılın ilk üç ayına göre bu yıl yüzde 5'lik artışın yüzlerini güldürdüğünü vurgulayan Özbozdağ, Kuzey Avrupa ülkelerinden umduklarını bulamadıklarını kaydederek, bu açığı son dakika satışlarla İngiliz ve Rus pazarının kapattığını anlattı. Marmaris'te yapılan ön rezervasyonlarla ekim sonuna kadar turist beklediklerini belirten Özbozdağ, geçen yıl 6 aylık turizm sezonunda ilçeye 1 milyon 380 bin 561 turistin geldiğini, bu yıl rakamın 500 bin artışla 1 milyon 800 bin civarına çıkmasını belklerdiklerini açıkladı.
CUMHURBAŞKANLIĞI SETİMİ ETKİLEMEZ
Ramazan ayı ve ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin Marmaris turizmini etkilemeyeceğini kaydeden İsmail Özbozdağ şöyle konuştu:
"Marmaris pazarı yabancı turist ile çalışıyor. Şu an 3 yıldız ve üzeri her şey dahil hizmet veren otellerin hepsi dolu. 3 yıldız ve üzeri otellerde ekim başına kadar alınan ön rezervasyonlarla yer bulmak çok zor. Cumhurbaşkanlığı seçimi Marmaris turizmini etkilemeyecek. Marmaris turizmini sadece Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ülkemizde yaşanabilecek karışıklar etkiler."

FOTOĞRAFLI