BURSA'nın Karacabey İlçesi Kurşunlu Boğazı'nda yakalanan 3 metre 23 santimetre boyunda, 372 kilogram ağırlığındaki dev köpekbalığı görenlerin dikkatini çekiyor. Forklifte asılan ve pazartesi gününe kadar sergilenecek köpekbalığı, bin 500 liraya Çanakkale'de bir otele satıldı.
Bir balıkçıda çalışanlar tarafından yakalanan dev köpekbalığı, Bursa'nın Nilüfer İlçesi Beşevler Şubesi'nde vatandaşlara sergileniyor. Forklifte asılı duran köpekbalığı ilgi görüyor. Köpekbalığını gece saat 01.00 civarında Karacabey Kurşunlu Boğazı'nda yakaladıklarını söyleyen İşletme Sahibi Ömer Kocaman, köpekbalığının karadan 18 mil açıkta sardalya ağlarına takıldığını kaydetti. Kocaman, "Köpekbalığı eti yenilebilecek camgöz cinsi. Çanakkale'de bir otele bin 500 TL karşılığında sattık. Pazartesiye kadar sergileyeceğiz. İsteyen arkadaşlar da oldu ama Çanakkale'ye gidecek" dedi.
Yakalanan köpekbalığının insanlara zarar verebileceğini söyleyen Kocaman, "Etçil besleniyor. Genelde yurt dışında Pasifik'te, Güney Afrika'da diğer cinsleri var. Onlar daha yırtıcı. Denizde 2 - 3 mil açığa kadar gelebiliyor. Her yıl 10 - 15 kilogram aldığı için 27 - 28 yaşında olduğunu tahmin ediyorum" diye konuştu.