Organize suç örgütü liderliğinden hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaların ardından gündem olan Bodrum Yalıkavak Marina'nın eski sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, açıklamalarda bulundu.

'İFADELERİN HEPSİ YALAN'

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Gurbanoğlu, karara itiraz edeceklerini belirtti ve şunları söyledi:

“Bu kararı kabul etmiyorum. Bilirkişi atanmadı. İki şahit dinlenmedi. İfadelerin hepsi yalan. Sözleşmede 220 milyon dolar yazıyor. Finansal hilelerle 31 milyon dolara indirdiler. İstinaf ve Yargıtay aşamaları var. Bu davayı kazanacağız. Benim malıma çöküldü. Marinayı geri istiyorum.”

NE OLMUŞTU? 

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu Azerbaycanlı bir iş insanı olarak tanınıyordu. Sedat Peker eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı, "FETÖ ile ilişkili olduğu” suçlamasıyla ceza alıp tahliye edilen, Palmali Holding'in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'na kumpas kurmakla ve Mansimov'a ait Yalıkavak Marina'yı ele geçirmekle suçladı. Hakkındaki bu iddiaları reddeden Ağar ise "Biz orada olmasaydık, oraya (marinaya) mafya çökecekti" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu açıklama nedeniyle Ağar'a tepki gösterdi, özür beklediğini belirtti. Ağar, 13 Mayıs'ta sözlerini "dil sürçmesi" olarak nitelendirerek hem Soylu hem de Emniyet Teşkilatı'ndan özür diledi. Gemicilik sektöründeki Mansimov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın ortak olduğu BMC Denizclilik'ten tanker kiralamıştı. Palmali Grup adlı şirketinde çok sayıda gemisi olan Mansimov, 15 Temmuz 2020'de "FETÖ üyeliği" iddiasıyla tutuklanmış, 1 yıla yakın cezaevinde kalmıştı. Mansimov 5 yıl hapis cezası aldıktan sonra tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edilmişti. Ev hapsine alınan Mansimov'a yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Son dönemde Palmali Holding'in gemilerinde işçilerin maaş alamadığına dair haberler basında yer almıştı.

Alıntı