Öğle saatlerinden itibaren yağışın şiddetini arttırması bekleniyor. Kar yağışı yarın da yoğun olacak. Yağışlar cumartesi gününe kadar sürecek. Valilik İstanbulluları uyarıyor: Zorunlu olmadıkça yola çıkmayın.

İstanbul'u da etkisi altına alacak kar yağışı Marmara bölgesine giriş yaptı. İstanbul Valiliği, şiddetli kar yağışına karşın vatandaşları uyardı.

Beklenen kar tahmin edilenin öncesinde başlayarak yağmurla karışık etkisini göstermeye başladı. Yine aynı saatlerde rakımı yüksek kesimlerde ise kar yağışı şiddetini arttırdı.


KAR KÜREME ARAÇLARI HAZIRDA BEKLETİLİYOR

Uludağ'da gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla karla mücadele ekipleri de harekete geçti. Kar küreme araçları yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı Uludağ yolunda ve oteller bölgesinde hazırda bekletiliyor. Ayrıca bölgede yoğun sis olduğundan jandarma ekipleri tepe lambalarını ve flaşörlerini yakarak sürücüleri uyarıyor. Ayrıca Milli Park gişelerinden itibaren araçların zincirsiz çıkışına izin verilmezken, yoğun karla birlikte 8.kilometreden itibaren kontrollerin sıklaştırılacağı öğrenildi.