BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde market işleten Ferhat Olgun'un işyerine son 19 günde iki kez giren hırsızlar 45 bin lira değerinde sigara çaldı. Olgun, emniyetin hırsızlar için önlem almadığını öne sürerek, inceleme yapmak için gelen polislere tepki gösterip, markete girmelerine izin vermedi.
İlçenin Cumhuriyet caddesinde bulunan Ferhat Olgun'un işlettiği markete 19 gün önce giren hırsızlar 42 bin lira değerinde sigara çaldı. Şüpheliler yakalanmadan Olgun'a ait market dün gece tekrar soyuldu. Hırsızlar bu kez marketten 3 bin lira değerinde sigara çaldı. Sabah işyerini açınca hırsızlığın farkına varan Ferhat Olgun, olayı duyup markete gelen polislere tepki göstererek inceleme yapmasına izin vermedi. Marketten ayrıldıktan bir süre sonra tekrar geri gelen polisler, bu kez esnafın araya girmesiyle hırsızların tespit edilmesi için parmak izi aldı. Polisler markette araştırma yaparken, aynı cadde üzerinde bulunan Murat Coşar'ın da marketine hırsız girdiği belirlendi. Murat Çoşar'ın marketine giren hırsızların kasadaki bozuk paraları aldıkları tespit edildi.
Karlıova ilçesinin giriş ve çıkışlarında, her sokak ve caddede MOBESE kameralarının olduğunu öne süren esnaf yıllardır işyerlerine giren hırsızların yakalanmamasına tepki gösterdi. Marketi 19 günde ikinci kez soyulan Ferhat Olgun'un babası Ali Olgun, "Karlıova'da hırsızlar artık çete haline gelmiş. Ne biz bunlarla baş edebiliyoruz ne de polisler bunları yakalıyor. Bu hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi. İşyeri sahibi Ferhat Olgun ise, "Benim yıllardır dişimle tırnağımla topladığımı hırsızlar götürüyor. 19 gün önce marketime giren hırsızlar 42 bin lira değerinde sigara çalmışlardı. Dün gece tekrar işyerime girerek bu kez 3 bin liralık sigara çaldılar. Emniyet neden bunun önlemini almıyor" dedi.