KONYA'da 52 yaşındaki market sahibi Bilal Erhan, işyerine gelip kurusıkı tabancayla soygun yapmak isteyen 2 kişinin elinden silahı alıp, soyguncuları kovaladı. Kaçan 2 kişi polis tarafından kısa sürede yakalanırken, olay anı işyerinin güvenlik kameralarınca tesbit edildi.
Olay, saat 00.10 sıralarında merkez Meram İlçesi Mahmuriye Mahallesi Ferit Paşa Caddesi'nde bir markette meydana geldi. Bilal Erhan, marketini kapatmaya hazırlanırken içeri giren 2 kişi sigara istedi. Erhan, raftan aldığı sigarayı 2 kişiye vermek istediği sırada şüphelilerden biri kendisine tabancayı doğrultup, ''Paraları ver. Yoksa seni öldürürüm'' dedi. Tepki gösteren Erhan, kısa süren arbede sırasında soyguncunun elindeki tabancayı aldı. Bunun üzerine 2 soyguncu kaçmaya başladı. Erhan da peşlerinden bir süre koştu, ancak şüpheliler izlerini kaybettirdi.
Erhan, daha sonra polise haber verdi. İşyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerden birinin yaklaşık 2 ay önce amcasının işyerinden hırsızlık yapan ve babasının ihbarı üzerine yakalanan ve tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye olan Fevzi Ç. (27), diğerinin ise diğer amcasının oğlu Berkut Ç. (35) olduğunu belirledi.
Polis, Fevzi Ç.'nin merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine gitti.  O sırada Fevzi Ç., ailesini telefonla arayıp "Ben Antalya'ya gidiyorum. Beni soran olursa 1 haftadır ortalarda olmadığımı söylersiniz" dedi.  Bunun üzerine otogar ve çevresinde önlem alan polis, kuzenleri Antalya otobüsüne binerken yakaladı.
TABANCAYI 75 LİRAYA ALMIŞLAR
Gözaltına alınan şüphelilerin polise verdiği ilk ifadesinde kuru sıkı olan tabancayı olaydan iki gün önce 75 liraya satın aldıkları, o gün de sigara parası bile olmadığını bunun için marketi soymak istediklerini, arkadaşlarından aldıkları borç parayla da Antalya'ya gitmek üzere olduklarını söyledikleri öğrenildi. 
MARKET SAHİBİ:''KARNIMIZ AÇ DEDİLER, BEN DE BİSKÜVİ VERDİM''
Market sahibi Bilal Erhan, olaydan yaklaşık 40 dakika önce 2 kişini markete geldiğini ve karınlarının aç olduğunu ve paralarının olmadığını söylediklerini, bunun üzerine acıyıp bisküvi verdiğini söyledi. İşyerini kapatmaya hazırlanırken ikinci kez geldiklerini belirten Erhan, ''İçeri girip benden sigara istediler. Raftan sigara alıp döndüğümde bana silah çekti. 'Seni öldürüm' dedi. Bende o an eline atılıp silahı almaya çalıştım. Bayağı bir boğuşmanı ardından silahı aldım. Onlarda birşey alamadan kaçtı. Peşlerinden koştum ancak yetişemedim" dedi. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TY-HD (İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)