Cihan OĞUZ / İstanbul, () Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), İsrail'in Gazze operasyonunun ardından İsrail menşeli ürünlere yönelik boykota yazar Mario Levi'nin de eklenmesine tepki gösterdi.
TYS Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Mario Levi'nin, gücü İsrail'e yetmeyenlerin hedef tahtası değil, Türkiye'nin yazarı olduğu vurgulandı.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"İsrail devletinin Gazze'ye yönelik katliamı devam ederken, güç karşısında yüksek perdeden konuşmayı adet edinmiş anlayışın şiddet okları ülkemiz yurttaşlarını da hedef göstermektedir. Türkiye'nin ve Türkçenin yazarlarından Mario Levi'nin ırkçı saldırılara maruz kalarak kitaplarının, İsrail ürünleri ile birlikte, protesto edilmesi fikri insanlık adına sürülmüş kara bir lekedir. Protesto edilmesi gereken Mario Levi ve kitapları değil, Filistin yerle bir olurken susmayı tercih eden uluslararası sermaye odakları, ırkçılığı gündelik hayatımızın parçası haline getirmiş iktidar ve onun uzantılarıdır. Zulme uğrayan insanlar ve uluslar hamasetle, nefretle, ırkçılıkla değil barışın diliyle güzel bir dünyada birlikte yaşayabilir ancak."

YAZAR NE DİYOR?
İstanbul doğumlu olan ve halen İstanbul'da yaşayan Mario Levi, kitaplarının sosyal medyada dolaşan “boykot edilmesi gereken İsrail ürünleri" arasında yer alması üzerine, “Gazze’deki bu acıklı savaşın ve masum çocukların ölümünün içimi nasıl dağladığını anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu ölümlerin ‘edebiyatı’ yok. İliklerime kadar sevdiğim ülkemde bunları yaşamak da varmış" demişti.