İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği 28'inci Uluslararası İzmir Festivali'nin en etkileyici konserlerinden birini Yunan Tenor Mario Frangoulis Efes Antik Tiyatro'da verdi. Şef Lukas Karytinos yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın (İZDOB) eşliğinde sahneye çıkan Frangoulis'e İZDOB Müdürü Soprano Aytül Büyüksaraç da eşlik etti.
Yunanistan'ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nın başladığı Ocak 2014'de bu vesile ile Ankara'da konser veren Frangoulis, en büyük hayalinin Efes'te şarkı söylemek olduğunu açıklamıştı. 28'inci Uluslararası İzmir Festivali'nde bu hayalini gerçekleştiren Mario Frangoulis'in, Yunanistan'ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sona ererken Efes'te verdiği konseri; Fener Rum Patriği Bartholomeos, Metropolit Miron, Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Georgios Katrantsiz, Yunanistan Büyük Elçisi Kyriakos Loukakis ve eşi, İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scrante, Litvanya Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodor Tsakiris, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper de izledi.
Konsere tanınmış müzikallerden kendisine malolmuş şarkılarla başlayan Mario Frangoulis, Aytül Büyüksaraç ile Cole Porter'ın 'So in Love' şarkısında düet yaptı. Ardından Büyüksaraç, Delibes'in 'Les filles de Cadix' aryasını seslendirdi.
Tanınmış Yunanlı bestecilerin eserlerinden seçilmiş şarkılarla programını sürdüren Frangoulis ile Aytül Büyüksaraç Mikis Theodorakis'in Pheadra eserinden bir aşk şarkısıyla ikinci kez düet yaptı ve tiyatro alkıştan bir kez daha inledi. Büyüksaraç'ın seslendirdiği Selman Ada'nın 'Ninni' aryası özellikle yabancı konukların uzun süren alkışlarıyla ödüllendirildi. Konserin son şarkısı Theodorakis'in ölümsüz eseri Zorba'nın final şarkısında kısa bir sirtaki gösterisi de yapan Frangoulis gönülleri bir kez daha fethetti. Her iki sanatçıyı sahneden indirmek istemeyen dinleyicilerin ısrarlı alkışlarıyla tekrar tekrar sahneye gelen ikili geceyi, Andrew Lloyd Weber'in Operadaki Hayalet müzikalinden bir düetle tamamladı.
28'inci Uluslararası İzmir Festivali 5 Temmuz'da İzmir Ekonomi Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde yapılacak 'Sahne Gençlerin' konseriyle devam edecek.

FOTOĞRAFLI