Adnan AVUKA/MARDİN, () - MARDİN merkez Artuklu İlçesi Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursiyer kızlar, hazırladıkları defileyle Artuklu'dan Osmanlı dönemine kadar kadınların giydiği giysileri bugüne taşıdı. Profesyonel mankenlere taş çıkaran kızlar, el emeği göz nuru giysileri bir defilede sergiledi.
Artuklu Halk Eğitim Merkezi'nin tarihi binasının avlusunda düzenlenen yıl sonu sergisine, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ile çok sayıda davetli katıldı. Defilede genç kızlar, yıl boyunca gördükleri kurs sayesinde, el emeği göz nuru ile dikdikleri giysileri bir defile ile sergiledi. Profesyonel mankenlere taş çıkaran Mardinli genç kızlar, sergiledikleri giysilerle göz kamaştırdı. Artuklu döneminden, Osmanlı dönemine ve günümüze kadar yörede yaşayan kadınların giydiği giysileri büyük bir başarı ile sergileyen genç kızlar, izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, eğitimin fedekarlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Eğitim omuzlarımıza yüklenen ve fedekarlık gerektiren bir meslek. Yük ne kadar ağır olursa olsun, bu yükün sevdası, bizlere daha güzel gelir. Buraya gelen genç kızlarımız, iğne tutmasını bilmezken bugün birçoğu, kendi çeyizlerini ve piyasaya giyim, kuşam hazırlayabilecek kadar başarlı birer usta olmanın gururunu yaşıyoruz. Onlara araç-gereç, donanım verdik, onlar başarı ve hünerlerini başarı ile göstererek, güzel bir başarıya imza attı" dedi.

AA(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)