Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - ELEKTRİK borçları nedeniyle tarımsal destekleme prim alacaklarının bloke edilmesine tepki gösteren Mardinli çiftçiler, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan DEDAŞ binası önünde toplanarak, karayolunu bir süre trafiğe kapattı.
Diyarbakır yolu üzerindeki DEDAŞ binası önünde toplanan çiftçiler adına hazırlanan basın bültenini Akdoğan Mahalle Muhtarı Mahmut Sarıdağ okudu. Bölge halkının DEDAŞ'ın kanun dışı uygulamalarına maruz kaldığını ileri süren Sarıdağ, şunları söyledi:
"Elektrik kesintilerinde çiftçinin en hassas dönemlerini, yani ürünün suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemleri gözetlediler. Kurumla hiçbir bağı olmayan insanlara çiftçi kayıt sistemi üzerinden, kayıt dışı borç çıkardılar. Kanuni olmayan uygulamalardan dolayı, çiftçi desteklerine bloke koydular. Abonesi olup da Çiftçi Kayıt Sistemi bazında kaydı olmayan kişilere borç çıkarmaya başladılar. Çoğu işletmeye, iki defa borç göndermiş olacaklar. Şimdi de mesken, tarımsal borçlu-borçsuz ayırımı yapmadan, bölge halkını yıldırma amaçlı, günde 16 saati bulan kesintileri uygulamaya başladılar. Bunca hakarete, zulme rağmen, korumaya alınan bu şirketten kim hesap soracak?" 
Basın açıklamasından sonra çiftçiler, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen Mardin-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatarak valiliğe yürüdü. Valilik önünde toplanan çiftçiler arasından oluşan 4 kişilik bir heyet, Vali Yardımcısı Selim Palamut ile yaklaşık bir saat süren görüşme yaptı. Yapılan görüşmeden sonra heyet üyeleri, çiftçilere görüşme hakkında bilgi verdi. Bunun üzerine çiftçiler dağıldı.

FOTOĞRAFLI