Adnan AVUKA/MARDİN () - MARDİN'in Artuklu Belediyesi, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıca Mahallesi'nde yurttaşların arazilerine ulaşabilmeleri için dağlık alanda yeni yollar açıyor. 
Bağlıca (Bernişt) Mahallesi'nde yurttaşların talebi üzerine yeni yollar açılıyor. Artuklu'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıca Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, arazilerine ancak yük hayvanlarıyla gidebildiklerini ve tarlalarından daha iyi verim alabilmeleri için traktörlerinin arazilerine gidebilecek şekilde yol yapılmasını istedi. Yurttaşların taleplerini yerinde incelemek üzere Bağlıca Mahallesi'ne giden belediye ekipleri, dağ başında bulunan mahalleden araziye giden yeni yol yapma çalışmalarına başladı. Artuklu Belediyesi'nin ekskavatörleriyle (kırıcı) dağlık alanda yol çalışması 2 kilometre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde yapılıyor. 
Artuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Birtek, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Doğan ve Fen İşleri Müdürü İsmail Uğurlu yol çalışmalarını denetledi. Belediye ekipleri, çalışmaların bir hafta süreceği ve zor arazi koşulları nedeniyle çalışmaların ağır yürüdüğünü belirtti. Belediye ekipleri, köylülerin arazilerine ulaşabilmeleri için böyle bir çalışmayı yaptıklarını kaydederek, zor koşullara rağmen yurttaşların arazilerine ulaşılacak şekilde yeni bir yol açmaya çalıştıklarını ifade etti. 

FOTOĞRAFLI