MARDİN'de evli olmalarına rağmen imam nikahı ile yaşayan 29 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve milletvekillerinin katıldığı nikah törenine, bazı çiftler kucaklarında çocuklarıyla geldi.
Mardin Valiliği ve İstasyon- Ofis Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) desteğİ ile Mova Düğün Salonu'nda düzenlenen toplu nikah törenine, Mardin Ak Parti Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu katıldı. Gelin ve damatlar, tören öncesi özel olarak tutulan kuaför ve terzilerde, yeni evlenen gelin ve damatlar gibi giydirilip süslendikten sonra, nikah töreninin yapıldığı salona geldi. Davul zurnalarla karşılanan gelin ve damatlar, alkışlar eşliğinde tören salonuna girdi. Törende konuşan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, anne ve babaların, özellikle kız çocuklarını mutlaka lise son sınıfa kadar okutması gerektiğini ve evliliklerinde resmi nikah kıymaları konusunda duyarlı olmalarını istedi.
Toplu nikah töreninde bir çok gelinin anne olduğunu hatırlatan Vali Cengiz, "Daha önce nikahlarını yapmış, ama düğünlerini yapamamış çiftlerimiz var, bebeklerini de görüyoruz. Mutlukları evlilik cüzdanı ile tescil edilmesi gerekiyordu, bir garantiye bağlanması gerekiyordu. Bu gün o formaliteyi yerine getiriyoruz. Bölgemizin hassasiyetini biliyoruz. Son dönemlerde ulusal basına yansıyan, henüz evlenme çağına gelmemiş kız çocuklarımızın evlendirildiğine dair haberler var. 'Çocuk gelinler' diyorlar. Özellikle 12 yıllık zorunlu eğitim haline geldikten sonra okulları ziyaretimizde, kız öğrencilerle, erkek öğrencilerin dengelerine mutlaka dikkat ediyoruz. Daha oyun çağında olan, yada çocuk yaşında diyebileceğimiz çocuklarımızı, kesinlikle ve kesinlikle evlendirmeyelim. Bu gençlerimiz nikahlarını ertelemişler, nikahlarını ertelediği için sıkıntıya düşen çok sayıda bayan var ülkemizde. Sizler çocuklarınızın resmi nikahlı olmadan evlenmelerine izin vermeyin. Hem erkek evladı olan anneler için söylüyorum, ama özellikle kız evladı olan annelere buradan sesleniyorum; Kızınızı resmi nikahı olmadan evlendirmeyin. Resmi nikahı olmayan bayanlar varsa, resmi nikah için onları ikna edin. Babalara sesleniyorum; küçükken evermeyin. Onları okutun, resmi nikahı olmadan evlenmesine izin vermeyin" dedi.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ,TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise, yaptıkları konuşmalarda, genç çiftlere mutluluklar dileyerek, Başbakan Erdoğan'ın, '3 çocuk' tavsiyesinde bulundu.
Çocuk sahibi olan damatlardan Abdulkadir Taş, 2 yıl önce evlendiğini, ancak düğünü yeni yaptıklarını belirtirken, gelin Nurcan Eliş ise, bir çocuğunun olmasına rağmen bugün çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu, Vali Cengiz, Emniyet Müdürü Derviş Kara ve milletvekilleri şahitliğinde 29 çiftin nikahını kıydı. Evlilik cüzdanlarını gelinlere veren Vali Cengiz çiftlere birer altın hediye etti.