Adnan AVUKA/MARDİN, () - MARDİN'de Çevre ve Şehircilik  ile Müdürlüğü ile Tema Vakfı il temsilciliği tarafından başlatılan 'Temiz Bir Mardin Kampanyası'na kentte yük taşıyan eşek sahipleri de katıldı. 
Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle 7 bin yıllık geçmişi bulunan kentte temizlik kampanyası düzenledi.  Mardin’deki semt pazarlarını da ziyaret eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, tişört, şapka ve bilgilendirme broşürleri dağıtarak temizlik kampanyasına katılmalarını istedi. Mardin'deki temizlik kampanyasına bazı vatandaşlar yük taşımada kullandıkları eşekleriyle dövizler taşıyarak katıldı. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Melih Kara, Mardin'in çok eski bir yerleşim yeri olarak kültürel yapısının çok zengin olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Çeşitli kültürel yapıyla çelişkilik arz eden bu görüntüler maalesef ilimizde yoğun olarak görülmektedir. Özellikle yol kenarlarına çöp, atık, moloz ve hafriyat toprağının gelişi güzel atılması nedeniyle çevre kirliliği oluşmaktadır. Bu kirlilikle her kesimin mücadeleye katılmasıyla baş edilebilir. Görüntü kirliliği oluşturan diğer tüm unsurların kaldırılması çöp bidonlarının etrafına  çöp bırakılmaması, kapağının sürekli kapalı tutulması ile çevre kirliliği oluşturanlarla  karşılaşılması ve çöp bidonların dolması durumunda ilgileri arayarak durumundan haberdar edilmesi büyük önem arz etmektedir."
"EŞEKLERE 'DON' GİYDİRİLMESİ LAZIM"
Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği 'Açık hava müzesi' görünümündeki Mardin'de düzenlenen temizlik kampanyasına katılan bazı eşek sahipleri, araçların giremediği sokaklarda yük taşıma işinin büyük oranda eşeklerle yapıldığını belirterek, "Çevreyi kirletmemesi için eşeklere 'Don' giydirilmesi gerekiyor. Bu konuda yetkililerin uygulama başlatması lazım" dedi.

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)