DEDAŞ'TAN, ŞIRNAK BELEDİYESİ'NE ELEKTİRİĞİ KESME UYARISI
Dicle Elektrik, enerji sağladığı 6 il ve bu illere bağlı ilçelerde, aralarında belediyeler, resmi kurumlar, ticarethaneler ve meskenlerin yer aldığı tüm borçlu müşterilerinin enerjilerini kesmeyi sürdürüyor. Son olarak borcundan dolayı Mardin Belediyesi'nin enerjisini kesen Dicle Elektrik, bu kez özelleşme sonrası döneme ait borcu nedeniyle Şırnak Belediyesi'nin de enerjisini kesme uyarısında bulundu.
BELEDİYELER 1 TEMMUZ'DAN BERİ ENERJİ ÜCRETİ ÖDEMEDİ
Dicle Elektirik'ten yapılan yazılı açıklamada, Batman'da bazı ilçe belediyelerinin enerjisini borcundan dolayı kesildiğini belirtilerek, 'Aynı sebepten dolayı son olarak Mardin Belediyesi'nin enerjisini kesildi. Şimdi sırada, özelleştirmenin gerçekleştirildiği 1 Temmuz 2103 tarihinden bu yana, geçen döneme ait borcunu ödemediği için Şırnak Belediyesi var. Anlaşma sağlanamaması durumunda Şırnak il ve ilçe belediyelerinin enerjisi yarın kesilecek' denildi.
ŞIRNAK MERKEZ VE İLÇE BELEDİYELERİNİ ENERJİLERİ YARIN KESİLİYOR
Dicle Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, Şırnak ve ilçe belediyeleri haziran ayı sonrasında yaklaşık 14 milyon kWh enerji kullandığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: 'Belediyelerin kullandığı bu enerjinin bedelinin tamamı şirket tarafından ödendi. Buna karşılık Şırnak ve ilçe belediyelerinden elde edilen tahsilat, sadece yüzde 7 oranında gerçekleştirilebilirken, söz konusu alacağın yüzde 93'ü ise ödenmedi. Özelleştirmenin gerçekleştiği 1 Temmuz 2013'ten bu yana geçen sürede Şırnak Belediyesi ile ilçe belediyelerinin kullandığı enerjinin maliyeti şirket tarafından finanse edildi. Ancak bu yapının sürdürülebilme imkanı bulunmadığından adı geçen borçlu belediyelerin elektrik enerjisinin kesilmesi kararlaştırıldı."
ŞIRNAK'TAKİ 81 KÖYÜN İÇME SUYU ABONESİNİN DE ENERJİSİ KESİLECEK
Yazılı ve sözlü çağrılara vevap verilmediği kaydedilen açıklamada, il ve ilçe belediyeleriyle birlikte, 81 köye içme suyu abonesi olan köylerin de enerjisinin kesileceği belirtilerek şöyle denildi: "Aylarca yapılan yazılı ve sözlü çağrılara cevap verilmeyince, içme suları dahil olmak üzere belediyelerin tüm borçlu aboneliklerinin enerjisinin kesilmesine karar verilmiştir. Yine aynı şekilde borçlarından ötürü içme suyu şebekelerinin de enerjisinin kesilmesine karar verilmiştir. Yarına kadar anlaşma sağlanmadığı takdirde, diğer illerde odluğu gibi Şırnak merkez belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinde enerji kesintisine gidilmesi zorunlu olmuştur. Müşterilerin ve dolayısıyla da vatandaşların mağdur olmaması için, tüm resmi ve ilgili makamlar, belediyelerin bağlı olduğu partiler, hem yazılı, hem de sözlü olarak bilgilendirilmiştir. Dicle Elektrik, buna ilave olarak kampanyaya katılmayan borçlu köylere ait içme suyu şebekelerinin de enerjilerini kesme kararı aldı. Bu kapsamda Şırnak'ta içme suyu enerjisi kesilecek. İçme suyu abonesi olan 81 köy muhtarlıklarının, şirketin sağladığı faizsiz, vade farksız kampanyadan yararlanarak, köylülerin mağdur edilmemesi beklenmektedir.'

MT (GG/RT)