BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde Süt Üreticileri Birliği tesislerini inceleyen Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Talat Dilek, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk soğuk süt soğutma zinciri oluşturmak için tank ve toplama merkezleri kurduklarını, Elazığ'a da Manyas Süt Laboratuvarı'nı örnek alarak süt laboratuvarı kazandırmak istediklerini söyledi.
Elazığ Süt Üreticileri Birliği Talat Dilek, beraberinde Birliğin ziraat mühendisi Tarık Çelik ve muhasebeci Pervin Karayel ile birlikte Manyas Süt Üreticileri Birliği'nin tesislerini ziyaret etti. Manyas'taki çalışmalar hakkında Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman'dan bilgi alan Talat Dilek, Elazığ ilinde süt üreticileri birliğini 2010 yılında kurduklarını, daha eski bir geçmişi olan İnegöl ve Manyas birliklerinin tecrübelerinden yararlanmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlattı.
Talat Dilek,Elazığ il merkezinde günlük süt üretiminin 60-70 ton arasında değiştiğini belirterek, Fırat Kalkınma Ajansı'ndan aldıkları destekle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ilk soğuk süt soğutma zinciri oluşturmak için tank ve toplama merkezleri kurduklarını anlattı. Dilek, 550 üyeye sahip olduklarını, Elazığ'da süt piyasasını oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek Elazığ'a da Manyas'taki gibi Süt Tahlil Laboratuvarı kurmak istediklerini söyledi. IA/(FK)(Fotoğraflı)