SEKTÖRÜNDE Avrupa’nın en büyüğü olan If Wedding Fashion İzmir- 8'inci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda fonksiyonel tasarımlar dikkat çekti.
Türkiye’nin önde gelen firmalarından Alchera firmasının genç tasarımcısı Ela Bozkurt, büyük çoğunluğu 2013 İstanbul Fashion Week’te sergilenen, 2014 kreasyonlarını görücüye çıkardı. Siyah, turkuaz, lacivert ve yeşil renklerden oluşan koleksiyonu, ünlü mankenler Özge Ulusoy, Didem Soydan, Hande Subaşı, Larissa Gacamer, Ece Begüm Yücetan ve Rönesans Ajans mankenleri tanıttı. Fonksiyonel ve reversible (ters çevrilebilir) tasarımların ağırlıkta olduğu defilede en dikkat çeken parça ise Özge Ulusoy’un giydiği oldu. Podyumun ortasında üzerindeki uzun eteği çıkartıp kısa eteğe dönüştüren Ulusoy, şov yaptı.
Bu sezon fonksiyonel kıyafetlerin moda olacağını belirten tasarımcı Ela Bozkurt, “Bayanlar aldıkları kıyafetleri birkaç yerde birden giyemiyor. Bu yüzden fonksiyonel tasarımlar ile kıyafetler farklı varyasyon sağlanarak giyilebilecek” dedi. Ela Bozkurt ile sıkı dost olan ünlü manken Özge Ulusoy da her zaman tasarımlarını sevdiğini ve kendisinin Avrupa’da ilerleyeceğine inandığını söyledi.