MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, düzenlenen defilede hazırladıkları giysi ve aksesuarları kendileri tanıtan kursiyerler mankenleri aratmadı. Beğeniyle izlenen defile, vatandaşlardan geçer not aldı.
Bodrum Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) kursiyerleri, yıl sonu etkinliğinde ürettiklerini tanıtma fırsatı buldu. Bodrum Kalesi giriş avlusundaki defileye kurs öğretmenleri Aynur Aydoğan, Dilek Olgun, Hacer Sönmezateş, Nesrin Sepici, Müzeyda Tokmaz Buluz, Yüksel Korkmaz, Hamdiye Keskin, Songül Kılıçlı, kursiyerlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Hazırladıkları giysi ve aksesuarları kendileri tanıtan kursiyelerler, mankenleri aratmadı.
Kadife üzerine altın ve gümüş sim ipliklerle kına gecelerinin vazgeçilmez giysisi 'temel devren', batik boyama tekniği ile hazırlanan şile bezinden elbiseler, gündelik giysiler, takılar, deri üzerine nakış işlemeleri, tel kırma ve kırkyama tekniklerinin uygulandığı yelekler, Trabzon'a özgü gümüş kazaz örücülüğü ile birleşen Bodrum sandaletleri ve çantalar defilede ilgiyle incelendi. 63 parça ürün, beğeni topladı. İlçe genelinde bu dönem açtıkları 605 kurstan 15 bin 120 kursiyerin yararlandığının söyleyen Bodrum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mehmet Uzunoğlu, kurs açmalarına destek olanlara teşekkür etti. Ayrıca müdürlüğün merkez kursundaki kursiyerlerin etkinlikleri kapsamında kale girişindeki Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde farklı tekniklerin kullanıldığı el sanatları sergisi açıldı.

OU(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)