Özkan TOKMAKOĞLU/KASTAMONU, ()- SON Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği görevine atanan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'daki maden faciasıyla ilgili "O olayın idari tarafından iyi yönetildiğini ve mümkün olduğu kadar en az zararla o yaranın sarılmaya çalışıldığını gördüm" dedi.
Manisa Valiliği'ne atanan Vali Erdoğan Bektaş, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Vali Bektaş, "Hükümetimiz böyle bir atamayı uygun buldu. Biz de gidip çalışacağız. Kastamonu'da görev sürem 3,5 seneye yaklaştı. Doğrusu bir değişiklik yapmanın zamanı gelmişti. Tahmin ediyorum 1-2 hafta içerisinde buradaki işlerimizi toparlayıp, orada çalışmaya başlayacağız" dedi.
Vali Bektaş, Manisa'ya atanmasında Soma'daki maden faciasının bir ilgisinin olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise "Bana böyle resmi ya da özel bir bilgi gelmedi. Elbette Manisa daha büyük bir il. Son zamanda yaşanan Soma olayıyla da bütün ülkemizi yaralayan bir acı yaşadık. Acılı bir olay oldu. Benim dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla da o olayın idari tarafından iyi yönetildiğini ve mümkün olduğu kadar en az zararla o yaranın sarılmaya çalışıldığını gördüm. Daha ilerisinde ne var onu da gidince göreceğiz" diye konuştu.
Aynı kararname ile Kastamonu Valiliği görevine Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın getirildi.

ÖT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)