Evren KASIRGA/MANİSA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin geride bıraktıkları çocuklarına iki minibüs dolusu oyuncak ve giyecek yardımı yapıldı. Oyuncak dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı.
Manisa'da yaşayan Duygu Topbaş, 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan kömür ocağı kazasında yaşamını yitiren madencilerin acısını paylaşmak için harekete geçti. Madencilerin geride bıraktıkları çocuklarının yüzlerini biraz olsun güldürebilmek için Topbaş, hayırseverlerden oyuncak ve giyecek desteği istedi. Kısa sürede bebekten kamyona, oyun hamuruna bisiklete kadar pek çok oyuncak ile bebek bezinden ayakkabıya, pantolondan monta kadar pek çok giyecek toplandı. Topbaş, toplanan iki minibüs dolusu yardımları elindeki listeyle önce Kınık, ardından Soma ve Kırkağaç'taki babaları ölen madenci çocuklarına ulaştırdı. Kamyondan istediği oyuncağı ve giyecekleri seçen çocuklar, buruk mutluluk yaşadı. Oyuncakların dağıtımı sırasında Topbaş ve kendisine gönüllü olarak destek veren arkadaşları duygusal anlar yaşadı.
Maden faciasının ardından yaşananların hiçbirinin televizyon ekranlarından göründüğü gibi olmadığını belirten Topbaş, "Buraya geldiğimizde acımız, bir kat daha arttı. Madencilerin geride bıraktıkları çocuklarının dramı içimizi parçaladı. Madencilerin yetim kalan 432 çocuğuna oyuncak ve giyecek dağıttık. Onların yüzünü bir nebze olsun güldürebildiysek ne mutlu bize. Burada yaşananlar kolay şeyler değil, bu yardımların maddi, manevi daha fazla olması gerekiyor. Bu çocuklar bizim geleceğimiz" dedi.

EK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)