İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA’da 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen ’Devlet Övünç Madalyası’ töreninde 2012 yılında Tunceli’de şehit olan Jandarma Er Mümin Koca’nın babası İsmail ve annesi Hafize Koca göz yaşlarına hakim olamadı.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü töreni Manisa Tugay Komutanlığı’na ait şehitlikte sabah erken saatlerde başladı. Törene Vali Abdurrahman Savaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, siyasi parti temsilcileri ile şehit ve gazilerin yakınları katıldı. Şehitler Anıtı'na protokol üyelerinin çelenk konulmasıyla başlayan törende şehit askerler için saygı atışı yapıldı.
Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, şehitliğin bir insanın kavuşabileceği en üst mertebe olduğunu belirterek, “Bu vatanımız şehitlerimizin sayesinde ayaktadır. Onların emanetini korumak bizim en büyük görevimizdir” dedi. Konuşmanın ardından protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınları şehitlekte şehit kabirlerine şehit mezarlarına karanfiller bırakarak dualar etti.
VALİ SAVAŞ GENÇLERE SESLENDİ
Şehitlikte düzenlenen törenin ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından Kültür Sitesi Lale Salonu’nda anma töreni düzenlendi. Törene protokol üyelerinin tamamı, şehit aileleri ile gazi aileleri, öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vali Abdurrahman Savaş, "Vatanın bugüne gelmesini sağlayan şehitlerimizin bıraktığı bu kutsal toprakları yüceltmek, ileri medeniyetlere taşımak bizim en önemli görevimizdir. Bu şekilde yaparak da vatan borcumuzu ödemiş oluruz” diye konuştu.
Vali Savaş’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi’ni anlatan oratoryo gösterisi sahneledi.
DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ
Törende şehit ve gazi yakınlarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı ’Devlet Övünç Madalyaları’ verildi. 25 Eylül 2012’de Tunceli’de şehit olan Jandarma Er Mümin Koca için Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan video katılımcılara izletildi. Videonun izlendiği sırada protokolün yanında oturan şehit Koca’nın babası İsmail Koca, annesi Hafize ve ablası Melek Koca göz yaşlarını tutamadı.
Şehit Jandarma Er Mümin Koca’nın videosunun ardından babası İsmail ve annesi Hafize Koca sahneye çıkarak Devlet Övünç Madalya ve Beratı’nı Vali Savaş’ın elinden aldı. Törende 1970 yılında İstanbul’da çıkan işçi olaylarında tabanca ile vurulan şehit olan polis memuru Yusuf Kahraman’ın Devlet Övünç Madalyası’nı ağabeyi Mehmet Kahraman, 2009 yılında Hakkari’de içinde bulunduğu askeri araca terör örgütü tarafından yapılan saldırıcı sonucunda gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Arif Özen’e, 2010 yılında Hakkari Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken merkezdeki toplumsal olaylarda bomba patlaması sonucu gazi olan Polis Memuru Ercan Okumuş’a da Devlet Övünç Madalyalarını, Vali Savaş verdi.

İK(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)