İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA'da polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik geçen çarşamba günü düzenlediği operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 53 kişiden 30'u tutuklandı, diğer 23 kişi ise, 5'i adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonda, bir miktar esrar, bonzai ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla torbacı denilen sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik çalışma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, geçen pazartesi günü düzenlenen operasyonda 11 kişiyi gözaltına alındı. Çalışmalarını sürdüren polis, geçen çarşamba günü saat 06.00 sıralarında merkezdeki 7 ayrı mahallede 61 adrese eş zamanlı 2'inci operasyonu düzenledi. Baskınlara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube müdürlüklerinde görevli 600 polis katıldı. Alaybey, Nurlupınar, Bayındırlık, Fevzi Çakmak, Horozköy, Barbaros mahallelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 9'u çocuk 42 kişi gözaltına alındı. Çeşitli miktarlarda bonzai, esrar ve sentetik haplar ile 2 tabanca ele geçirildi. Geçen pazartesi günü yakalanan 11 kişi ile birlikte gözaltı sayısı 53'e çıktı. Emniyetteki sorgularının ardından dün (perşembe) adliyeye sevk edilen şüphelilerden 30'u tutuklandı. Diğer 23 şüpheli ise, 5'i adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
KENT UYUŞTURUCU SATICILARINA DAR EDİLECEK
İl genelinde uyuşturucu operasyonlarının devam edeceğinin altını çizen İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Son zamanlarda ve diğer illerde olduğu gibi uyuşturucu satan, torbacı denilen insanlar var. Bunlar insanımızı zehirliyorlar. Uyuşturucu satışı iki türlü olur. Birisi transit giden uyuşturucular. Bunlar kilo bazında çok olan uyuşturucular. Bir de Manisalı gençleri zehirleyen, fişek türünde, gramla satılan bonzai, esrar, ecstacy, eroin gibi maddeleri satanlar var. Bu insanlar çocuklarımızı, gençlerimizi zehirleyen insanlar. Bu insanlarla mücadelemiz sürecek. Manisa'yı uyuşturucu satan insanlara dar edeceğiz. Gençlerimizin zehirlenmesini istemiyoruz. Operasyonlar devam edecek" diye konuştu.
İHBARCILAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR
Uyuşturucu madde konusunda ihbarda bulunan kişilere de ödül verildiğinin altını çizen İl Emniyet Müdürü Ceren, "Yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin yarısı ihbar edilen kişiye ödül olarak verilmektedir. Geçmişte bunun örnekleri vardı. Vatandaşlarımızı uyuşturucu satanları ihbar etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI