ORMAN ve Şu İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nde görevliyken, 2 yıl önce Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’ne tayin edilen ve mahkeme kararıyla görevine iade edilen 46 yaşındaki Orman ve Çevre Mühendisi Erdem Yavuz, haksızlığa uğradığını iddia ederek caddede ihramla dolaşıp tek kişilik eylem yaptı.
Manisa bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Orman ve çevre mühendisi olarak görev yapan Erdem Yavuz ihram giyip, üzerinde, 'Bu Vatanda Var Oldum. Bu Vatanda Onurlu Yaşam Hakkı', 'Vatan ve Devlet Sadece AKP Partizanlarının Değildir' yazılı pankartlarla çıplak ayak caddede yürüdü. Yürüyüşünü Manolya Meydanı’nda sonlandıran Yavuz, eylem nedenini açıkladı.
HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ
Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nde 2008 yılından bu yana görev yaptığını dile getiren Yavuz, hakkındaki çeşitli iddialar yüzünden 2011 yılında haksız yere Orman İşletme Müdürlüğü’ne tayininin çıkarıldığını öne sürdü. Yavuz, "Ayrıca, çeşitli disiplin cezaları verildi. Haksız yere tayinim çıkarıldığı için Manisa Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtım. Dava 2 yıl sürdü. 2 yıl boyunca Orman İşletme Müdürlüğü’nde haksızlıklara uğradım. Hep yangın söndürme işlerine verdiler. Diğer işçiler dinlendirilirken ben çalıştırıldım" diye konuştu.
MAHKEME GÖREVE İADE KARARI VERDİ
Manisa Bölge İdare Mahkemesi’nin 22 Ekim 2013 tarihinde göreve iade kararı verdiğini belirten Yavuz şöyle devam etti:
"Karar aynı gün her iki kuruma da ulaştırıldı. Ancak dikkate alınmadı. Bu nedenle ben de karara uyulmadığı gerekçesiyle 27 Kasım’da Manisa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusunda bulunduğum öğrenilince hemen kararı uyguladılar. 13 Aralık’ta ise Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nde görevime geri döndüm."
'KARAR GEÇ UYGULANDI'
İki yıl boyunca haksızlığa uğradığını ve mahkemenin verdiği kararın geç uygulandığını savunan Yavuz, yaşadığı haksızlıklara dikkat çekmek için ihramla yürüdüğünü kaydetti.  Yavuz, açıklamasının ardından polis ekiplerince çalıştığı kuruma bırakıldı.