MANİSA’da, Mevlana’nın 740. vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Manisa Mevlana Düşünce Araştırma Derneği (MEDAR) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Atatürk Spor Salonu'nda Mevlana’nın 740. vuslat yıldönümü sebebiyle Şeb-i Arus etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Abdurrahman Savaş’ın yanı sıra, AK Parti Manisa Milletvekili ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Genel Meclisi Başkanı AK Parti’li Hayrullah Solmaz ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan MEDAR Başkanı Veysi Dörtbudak, Kültür ve Turizm Bakanlığı genelgesine göre mevlevi musikisi, semahı ve kültürünün koruma altına alındığının altını çizdi. Dörtbudak, çeşitli etkinliklerde sema gösterisi yapılmasının uygun olmadığını dile getirerek, "Bir sünnet töreninde, açılışta veya evlenme töreninde sema edilmez. Bunlara izin verilmemesi gerekiyor. Günümüzde herkes semazen oldu, çıktı. Bunlara Kültür Bakanlığı’nın genelgesi dahilinde, bir “dur' demek gerekir. Bu kişiler, suç işliyor" diye konuştu.
Etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ise Mesnevi ile ilgili yaptığı konuşmasında, Mevlana'nın, önce insanın düşüncesinin güzelleşmesini hedef aldığına dikkati çekti. Prof. Dr. Yıldırım, "Güzel niyet, güzel düşüncelerle olur. Güzel bakan, güzel görür. Mevlevilikte negatif cümle kullanılmaz. Hayat, hep pozitif cümlelerle kavrulur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan sema gösterisi katılanlarca ligiyle izlendi.