Nermin UÇTU/MANİSA, () - TÜRK Eğitim- Sen Manisa Şubesi Başkanı Recep Varlıakman, müdür atamalarında puanlama sisteminin adil olmadığını öne sürerek kent genelinde puanlamaya katılan, toplam 51 ilçe milli eğitim ve şube müdürü hakkında önce Manisa Valiliği'ne ardından Manisa Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.
Manisa'da görev yapan 355 okul müdüründen 220'sinin 75 puanın altında kalarak koltuklarını kaybetmesi Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi'ni harekete geçirdi. Şube Başkanı Recep Varlıakman, puanlamalarda adil davranılmadığını ve hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen üyelerine yüksek puan verildiğini savundu. Kadrolaşmanın her alanda sürdüğünü ifade eden Varlıakman, eğitimde bu ayrımcılığın yapılmasına karşı duracaklarını dile getirdi. Manisa Valiliği'ne gelerek kent genelinde okul müdürlerine puan veren 51 milli eğitim şube müdürü hakkında idari soruşturma açılması için dilekçe veren Varlıakman, "Ciddi anlamda sıkıntıları tespit ettiğimiz için Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından bana verilen yetkiyle bugün itibariyle Valiliğe geldim. Bu puanları vermiş olan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile ilgili idari soruşturma açılması için Manisa Türk Eğitim-Sen Şubesi'nin dilekçelerini teslim edeceğim. Bundan sonrada hukuki sürecin başlaması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz" dedi.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Ardından Manisa Adliyesi'ne geçen Varlıakman, toplam 51 ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü hakkında da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Varlıakman, "Görevlendirme olarak herhangi bir ilçede çalışan veya görevlendirme olarak herhangi bir ilçenin şube müdürlüğünde çalışmış insanlar o ilçenin bir kurumunda okul müdürüyken hem kendilerine puan veriyorlar hem de o ilçede bulunan okul müdürlerine puan veriyorlar. Valilik ve kaymakamlık oluru ile oralara gelmiş olanlar, oradaki okul müdürlerini tanımaksızın hem onlara hem de kendilerine puan vermiş olmalarını etik bulmak asla mümkün değildir. Bu ilçedeki müdürler Memur-Sen'e bağlı olan Eğitim-Bir-Sen'e bağlı sendika üyeleri. Bunların yaptıkları doğru değil. Hukuki açıdan ne gerekiyorsa yapacağız, hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI