Nermin UÇTU/MANİSA, ()- MANİSA'da, Dünya Yetimler Günü nedeniyle ülkelerindeki iç savaşlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kentte yaşamını sürdüren mülteciler için iftar yemeği düzenlendi.
Şehzadeler Belediyesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Dünya Yetimler Günü nedeniyle kentte yaşamını sürdüren başta mülteciler olmak üzere Manisalıların da aralarında bulunduğu bin kişiye Cumhuriyet Meydanı'nda iftar yemeği düzenledi. İftar programına AK Partili Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bolat, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin de katıldı.
Afganistan, Suriye, İran, Pakistan ve Iraklı yaklaşık 500 mülteci, ezanın okunmasıyla orucunu açtı. İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bolat, Suriye ve diğer ülkelerden gelen insanların bugün kentte kardeşçe iftarını açtığını söyledi. İşadamları olarak her türlü desteği ve duyarlılığı gösterdiklerini belirten MÜSİAD Şube Başkanı Abdullah Tekin de, "Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan insanlar bizlere emanet edilmişler. Biz İslam coğrafyasında sıkıntıların, savaşların artık son bulmasını diliyoruz. Bu konuda dua ediyoruz. Rabbim daha mutlu, daha huzurlu Ramazanlar bizlere göstersin" diye konuştu.
Zor şartlarda yaşayan ve Manisa'ya sığınan mültecilere yardım ettiklerini ifade eden Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Mültecilik istenilecek bir durum değil. Ülkelerindeki savaş ve yoksulluktan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Allah kimsenin başına vermesin. Zor şartlarda olan herkese yardım etmek insani görevimizdir. Bu bağlamda mülteciler de bugün iftarımıza davetli. Sadece bugün için değil, hayırseverlerimizin de katkılarıyla verilen iftar programlarından istifade etmelidirler" dedi.
Afganistan'dan gelerek Manisa'ya yerleşen Rabbani Rauf da kentte yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Rauf, iftar programını düzenleyenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI