Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA Tabip Odası ve Memur- Sen yaptıkları eylemlerle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı. Tabip Odası doktorlara ve sivillere yönelik saldırıların bir an evvel son bulması çağrısını yaparken, Memur- Sen üyeleri de bölgedeki Müslüman devletlerin saldırılara yönelik tavır almamasını kınadı.
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sürerken, Manisalılar İsrail'in tutumunu kınamak için eylem yaptı. Manisa Tabip Odası Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin önünde biraraya gelen grup, yaptığı basın açıklamasıyla İsrail'i kınadı. Tabip Odası Başkanı Derya Pekbıyık, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, dünyanın seyrettiğini ileri sürdü. Saldırılarda sivillerin hedef alınmasını ve hastanelere saldırılmasını kınayan Pekbıyık, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların bir an evvel sona ermesi gerektiğini ifade etti. İsrail'i kınayan sağlık çalışanları açıklamanın ardından dağıldı.
Kentte Cuma namazının ardından Hatuniye Camii'nde İsrail bir kez daha protesto edildi. Memur- Sen ve birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı protestoda Filistin için dua edildi. 'Kahrolsun İsrail' sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Manisa Gençlik Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Öner, insanlığın Filistin'de büyük bir mücadele verdiğini söyledi. İsrail'in protesto edildiği eylemde, Müslüman ülkeler de kınandı. İsrail'in saldırılarına duyarsız kalan bölgedeki Müslüman devletlerin, sadece seyrettiğini kaydeden Öner, dünyadaki tüm Müslümanların katliama tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Cami avlusunda açıklama yapan grup, protesto gösterisinin ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI