MANİSA’da dağın eteğinden koparak yuvarlanan yaklaşık 10 ton ağırlığındaki kaya, bir midibüs ve bir otobüse çaparak durdu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Bugün saat 14.00 sıralarında Spil Dağı’nın eteklerindeki Ağlayan Kaya mevkiinde, anfi tiyatronun yaklaşık 150 metre üstünden kopan kaya parçası yola yuvarlandı. Yaklaşık 200 metre yuvarlanan kaya parçası, çam ağaçlarını ve anfi tiyatronun merdivenlerini kırarak aşağı indikten sonra, her ikisi de yol kenarında park halinde duran 45 AC 70 plakalı midibüs ile 45 DA 448 plakalı otobüse çarptı. Kayanın taşıtlara hasar verdiği olayda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Kayanın yuvarlanıp iki araca çarptığını görenler, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, kayanın kaldırılması için Manisa Belediyesi’nden yardım istedi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden gönderilen iş makinesi, yaklaşık 10 ton ağırlığındaki kayayı kırarak küçük parçalara ayırdı. Daha sonra kaya parçaları, bir kepçe ile taşınarak yoldan kaldırıldı. Kayanın zarar verdiği bir midibüs ve otobüs de tamir için çekici yardımıyla götürüldü.