MANİSA'da, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Serdar Ortaç konserinde, bir kişinin seyirciler arasında Ahmet Kaya posteri açması üzerine arbede yaşandı. Sahneye atılan taş, çatal ve pet şişelerin devamı gelince sahneden inip arabasına binen Ortaç, otelin yolunu tuttu. Konser gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanamayacağı gerekçesiyle iptal edildi. Olaylarda 11 kişi gözaltına alındı.
Manisa'da Cumhuriyet Bayramı sabah saatlerinden itibaren coşkuyla kutlandı. Sabah Valilik önünde geçit resmi düzenlenirken, akşam Anemon Otel'de Cumhuriyet resepsiyonu verildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün resepsiyon çıkışı vatandaşlarla fener alayına katıldı. Karaköy Şehy Fenari Camii önünden başlayan fener alayı Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Kurulan platformda önce sanatçı Hakan Doğanay, ardından da Serdar Ortaç sahneye çıktı. Ortaç, sevilen şarkısı 'Poşet'i söyledi. 'Karabiberim' şarkısını söyleyeceği sırada bir kişinin Ahmet Kaya posteri açması üzerine seyirciler arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda sahneye taş atıldı. Taşlardan birisi dansçıyı yaralarken, Serdar Ortaç, "İkinci taş gelene kadar şarkı söylemeye devam edeceğim" dedi. Bu sırada sahneye çatal, taş, pet şişe gelmeye devam edince "Beş dakika ara veriyorum" diyen Ortaç, sahneden inerek aracına binip, otelinin yolunu tuttu.
Fener alayı yürüyüşünde bulunan ve çıkan olaylardan habersiz olan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konser alanın karıştığını görünce şaşkınlığına engel olamadı. Konuyla ilgili bilgi alan Başkan Ergün, "Söylenecek söz bulamıyorum tamamen bu gece Manisa'da yer yerinden oynadı. Coşkulu bir bayramını kutluyorduk. Ben bu alana geldiğimde provakasyonun yapılmış olması çok esef ve üzüntü vericidir. Bütün Manisalı'ya mal edilemez. Yapanları da kınıyorum. Bu çekememezliktir. Cumhuriyeti kabul edememektir. Atatürk'ün koyduğu ilkeleri inkarıdır. Biz Manisa halkının yanındayız. Manisa halkı da bizim yanımızda. Üç, beş kişinin yaptığı provokasyonda da gerekli önlemin alınmamasını kınıyorum. Bir ihmal var fazla söylenecek bir şey bulamıyorum" dedi.
Valilikle yapılan görüşmede gerekli güvenlik sağlanamayacağının belirtilmesi üzerine konserin iptal edildiği öğrenildi. Olayla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 30 Ağustos'ta Muraz Boz konseri benzer bir olayın çıkması nedeniyle iptal olmuştu.