SOMA'da yaşanan maden faciasının ardından AFAD Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi almak ve bundan sonra yapılacak çalışmaların planını yapmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Manisa'ya geldi. Bakan İslam'ın kısa açıklamasının ardından konferans salonunda hissedilen deprem korkuya neden oldu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerini ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Manisa'ya geldi. Bakan İslam ilk olarak AFAD Genel Müdürlüğü'nün Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlediği toplantıda Soma'da maden faciasının olduğu günden bu zamana kadar yapılanlar hakkında brifing aldı. Brifinge Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik, AFAD Genel Müdürü Fuat Oktay, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve AFAD İl Müdürü Bekir Şen de katıldı.
Bakan İslam, konferans salonunda basına kapalı olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra basına açıklama yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AFAD Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Soma'da yaşanan maden faciasından bu zamana kadar başarılı bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Bakan İslam, "Hadisenin ilk vuku bulduğu andan itibaren sahada olan ve bütün arka plan çalışmalarını, sosyal yardım, sosyo psikolojik çalışmalarını yürüten ekiple birlikte olduk. Onlarla beraber değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Soma'da yaşanan maden faciasının başlangıcından bu zamana kadar yapılanları ve bundan sonra yapılacaklar hakkında yol haritası belirlenecek. Biliyorsunuz bütün faaliyetler AFAD şemsiyesi altında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ana çözüm ortağı olarak yürütüldü. Arkadaşlarımızın gayet başarılı çalışmalar yaptı. Sahada herhangi bir sorun oluşmadan bütün ailelerimize ulaşmak, bütün ailelerimizin yarasına ortak olmak, ihtiyaçları belirlemek ve acil ihtiyaçları gidermek noktasında olumlu faaliyetler yürütüldü. Bir yıl boyunca devam edecek, uzun soluklu bir rehabilitasyon çalışması olacak. Bundan sonraki tutumumuzu belirlemek için geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik toplantıya başkanlık yapacak. AFAD başkanımız toplantıda yer alacak. Çalışmalara katılan bütün arkadaşlarımıza, başkanlardan uzmanlara kadar teker teker teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bakan İslam'ın konuşmasının ardından merkez üssü Gökçeada'nın batısındaki 6.5 şiddetindeki deprem konferans salonunda da hissedildi. Brifinge katılan AFAD uzmanları ve ekipleri bir anda oturdukları yerin sallandığını belirterek, birkaç saniyeliğine panik yaşadı. Bakan İslam konuşmasının ardından hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak için Kırkağaç İlçesi'ne hareket etti.

MHÖ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)