MANİSA’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle CHP İl Teşkilatı öncülüğünde birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyelerinin katıldığı alternatif kutlama düzenlendi. Kutlamada yaklaşık 4 bin kişi Türk bayraklarıyla yürüdü.
Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, CHP il, ilçe teşkilatları, çeşitli siyasi partilerle sivil toplum örgütü üyeleri yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atarak Türk bayraklarını salladı. Doğu Caddesi üzerindeki Ak Parti Manisa Şehzadeler İlçe Teşkilatı binasının önünde hep bir ağızdan Andımız okundu. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde son buldu. Milli Egemenlik Anıtı’na çelenkler konuldu.
Yürüyenler adına konuşan Haluk Koç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için birçok bedeller ödendi. Bazı kesimler bu ödenen bedelleri unutturma çabası içinde. Laiklik, eşitlik, hukuk devleti, bağımsız medya hepsi ayaklar altında. Hep beraber direneceğiz. Tarih ulusal kahramanlarını her zaman anar. Ne kadar anlamını değiştirmeye çalışsalar ve tartışmaya açsalar da bizler Cumhuriyetimizi kutlamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Alternatif kutlama hep bir ağızdan Andımız’ın okunmasının ardından sona erdi.