MANİSA İş-Kur Müdürü Yüksel Uçar, Ağustos ayı itibariyle kentte 20-30 yaş arası 19 bin gencin işsiz olduğunu duyurdu. Kentte işletmeler işçi bulamadıklarından yakınırken, en çok vasıfsız eleman olan beden işçisi, en az da yönetici arandığı öğrenildi.
Manisa İş-Kur Müdürü Yüksel Uçar, kentte 44 bin 596 işsiz olduğunu açıkladı. İşsizlikte Manisa'nın iyi bir sıralamada olduğunu kaydeden Uçar, işsizliğin az olmasına rağmen genç işsizlerin fazla olduğuna dikkat çekti. İş arayan kişilerden 26 bin 303'ünün erkek, 18 bin 293'ünün kadın olduğunu kaydeden Uçar, "İş arayanların büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Şu anda Manisa'da 19 bin genç iş arıyor" dedi. Ağustos ayı itibariyle 618 firmanın işçi talebinin olduğunu duyuran Uçar, Temmuz ayında 3 bin 83 kişinin iş talebinde bulunduğunu belirterek, aynı anda bin 5 kişinin işe yerleştirildiğini ifade etti.
Manisa'da firmaların işçi talepleri hakkında bilgi veren Uçar, en çok vasıfsız beden işçisi arandığını bildirdi. Uçar, "Beden işçisinin ardından hizmet sektöründe çalışacak eleman, makine operatörü, montaj elemanı aranıyor. En az talep ise yönetici için yapılmış. Firmalar yönetici için çok fazla başvuruda bulunmuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI