MANİSA İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, ilin tanıtımı için yapılan ulusal ve uluslararası çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Karaköse, 2013 yılında Manisa’yı 1 milyon 406 bin 492 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini açıkladı.
Tarım ve sanayi kenti olan Manisa son yıllarda turizmde de olumlu sonuçlar almaya başladı. 500 yıllık Mesir Festivali’nin devam etmesi, yurt içi ve yurt dışında Manisa’yla ilgili tanıtımların artmasıyla birlikte gelen yerli ve yabancı turist sayısında da dikkat çeken yükseliş oldu.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 2012 yılında 995 bin 492 yerli ve yabancı turist ağırladıklarını belirtirken, bu rakamın 2013 yılında 1 milyon 406 bin 492’ye ulaştığını bildirdi. Manisa’ya gelen turist sayısındaki artışta ilin tanıtımı için yapılan ulusal ve uluslararası çalışmaların önemli rol oynadığına vurgu yapan Karaköse, “Son yıllarda hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok fuarlara katıldık ve etkinlikler düzenledik. Mesir Festivali’nin, Sart Antik Yöresi’nin, Kula Jeopark’ın UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınması, Şehzadeler kenti kimliğinin daha iyi algılanması, turizme önemli bir ivme kazandırdı. İlimizde turizm açısından atılan önemli hamleler artık yerli ve yabancı turistlerimizin ilgisini çekmeye başladı. Ancak en büyük sıkıntı otoparkların yetersizliği. İnanıyoruz ki büyükşehir olan ilimiz bu sıkıntıyı en kısa zamanda giderecek” diye konuştu.