MANİSA’da, 110 dönümlük alana yapılacak olan hava sporları merkezinin temeli atıldı. 1 milyon 257 bin liraya mal olacak merkezin, havacılık tutkunlarına uçuşun yanı sıra model uçak üretimi hizmeti vereceği de bildirildi.
Şehzadeler İlçesi, Tekeliler Mahallesi’nde, Zafer Kalkınma Ajansı’nın geçen yıl başlattığı sosyal altyapı mali destek programı kapsamında, Manisa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü ve kapatılan İl Özel İdaresi proje ortaklığında yapılacak '251 Bin Dev Öğrenci Vali Daşöz Altın Kanatlar Hava Sporları Merkezi’nin temeline ilk harç törenle döküldü. Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü (MANHAT) Başkanı Arif Bakkaloğlu, Manisa’da hava sporlarının 2000’li yılların başından itibaren yapılmaya başlandığını belirtip, “14 yıl içerisinde Manisa yamaç paraşütünde önde gelen şehirlerden bir tanesi oldu. Her yıl onlarca yabancı havacılık sevdalısını Manisa’da ağırlıyoruz. Temeli atılan tesis bölgemizde ilk olacak. Bu tesis ile öğrencilerimiz ve Manisalılar gökyüzünün cazibesi ile tanışmış olacaklar” dedi.
Hava sporları merkezinin Manisa’da havacılık sporlarının gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Vali Savaş, gençlere hava sporlarıyla ilgilenmeleri için çağrı yaptı. Konuşmaların ardından kurban kesimi ile birlikte havacılık sporları merkezinin temel atımı gerçekleştirildi.
1 MİLYON 257 BİN LİRAYA MAL OLACAK
110 dönüm üzerine kurulacak olan '251 bin Dev Öğrenci Vali Daşöz Altın Kanatlar Hava Sporları Merkezi' 370 metre uzunluğunda ana pist, 50 metre uzunluğunda model uçak pisti, hangar binası ve idari binadan oluşacak. Yapım işlerinin tamamlanmasının ardından bölge içerisinde tek kişilik ve çift kişilik uçaklara sahip olanlar ve uçuş ekipmanları bulunanlar hangardan yer kiralayabilecek. Ayrıca, tesis içerisinde model uçak yapım atölyesi de yer alacak. Proje, 1 milyon 257 bin 454 liraya mal olacak. Maliyetin 500 bin lirası Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ile sağlanırken, geri kalan kısmı kapatılan İl Özel idaresi tarafından karşılandı.

NU(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)