MANİSA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önderliğinde 'Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Projesi' kapsamında yürüyüş yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 'Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Projesi' kapsamında tüm illerde düzenlediği etkinlik çerçevesinde Manisa’da yaklaşık 500 genç, Sarıkamış Şehitleri için anma yürüyüşü yaptı. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüşe katılan gençlere, üzerinde 'Sarıkamış Şehitleri' yazılı atkı hediye edildi. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Sökmen de katıldı. Manisa Valiliği’nin önünden başlayan yürüyüş Kültür Sitesi önünde son buldu.
Yürüyüş ardından Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Sarıkamış Şehitleri için konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, gençlere Sarıkamış tarihi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Çelik, tarihte bazı olayların çarpıtıldığını ve topluma yanlış anlatıldığını dile getirerek, şöyle dedi:
"Tarihi çarpıtılmış bir milletin, hafızasını kaybeden bir insan gibi geleceği yoktur. 80 yıldır da bizim tarihimizde bir takım çarpıtmalar yaşanırken, birçok önemli olaylar kitaplarımızda yer almamaktır. Okutulan tarih kitaplarında Sarıkamış gibi olaylar sadece yarım sayfayla geçiştirilmiştir. Gerçekler her zaman saklanmış, gün ışığına çıkarılmamıştır. Sarıkamış Harekatı’nın komutanlığını üstlenen Enver Paşa’nın mangal gibi yüreği, bulutlar kadar egosu, fındık kadar bir beyni vardı. Enver Paşa hain değil bir kahramandı. Ama aklı yetmeyen bir kahramandı. O kadar asker Sarıkamış’ta neden şehit oldu? Neden soğuktan öldüler? Neden yardım gitmedi? İşte öncelikle bunların detaylı olarak araştırılması gerekir."
Prof.Dr. Çelik’e konferans ardından Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp tarafından teşekkür plaketi verildi.