MANİSA E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan kadınların 6 yaşından küçük çocuklarına özel bir oda oluşturulması amacıyla Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri çalışma başlattı. Komisyon Başkanı Avukat Nilgün Yılmaz Melik gerekli izinlerin alındığını söyledi.
Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nilgün Yılmaz Melik, komisyonun amacının cezaevinde kalan hem kadın hem de çocuk tutuklu ve hükümlülerin topluma tekrar kazandırılması, hukuksal desteğin sağlanması amacıyla çalışmalar yürütmek olduğunu kaydetti. Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadın hükümlülerin en önemli sıkıntısının, yanlarında kalan 6 yaşından küçük çocuklarının kendilerine ait odalarının olmayışı olduğunu savunan Komisyon Başkanı Melik, bazı çalışmaların yapıldığını ancak yetersiz kaldığırı ifade etti. Melik şöyle dedi:
"Manisa’daki cezaevinde şu anda 29 kadın tutuklu ve hükümlümüz bulunmaktadır. Bu kadın hükümlülerimizin yanında yaşları 2 ile 5 arasında değişen çocukları var. Cezaevinde anneleri ile kalan çocuklarımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 'Uçurtmayı Vurmasınlar' projesi kapsamında haftanın iki günü taşımalı olarak bir kreşe gidiyor. Ancak diğer günler cezaevinde anneleriyle kalıyor. Doğal olarak böyle bir ortam çocuklarımızın psikolojilerini de olumsuz etkileyebilir."
'ÇOCUKLAR İÇİN ODA AÇILACAK'
Cezaevinde anneleri ile kalan çocukların kreşe gitmediği günlerde zamanlarını eğlenip öğrenerek geçirmelerini sağlamak amacıyla bir çalışma başlattıklarını belirten Komisyon Başkanı Melik, bu kapsamda onlara özel bir oda açacaklarını söyledi.
Avukat Melik, komisyon üyesi avukatlar Özge Arslan, Gözde Deliktaş, Nezahat Bölge ile cezaevinde kalan kadın hükümlülerin gerekli olan ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da farklı bir çalışma başlattıklarını söyledi.