MANİSA Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız, yargıya saldırı yapıldığını, bunu kabullenmeyeceklerini söyledi. Balkız, tek çözümün anayasa değişikliği olduğunu dile getirdi.
Manisa Adliye Sarayı’nın toplantı salonunda, 1 yıllık avukatlık stajını bitiren üç genç avukat için ruhsat töreni düzenlendi. Törene CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Manisa Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız, CHP Manisa Yunus Emre İlçe Belediye Başkan Adayı Avukat Ali Arslan, CHP Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı Semih Balaban ile ruhsat belgesini alacak olan üç genç avukatın aileleri katıldı.
“ADALETİN BAĞIMSIZ OLMADIĞI YERDE DEMOKRASİ OLMAZ”
Törende konuşan Manisa Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız, Türkiye’nin önemli günlerden geçtiğini söyledi. Yargıya bir saldırı olduğunu dile getiren Balkız, “Keşke bugünleri yaşamasaydık. Şu anda Türkiye’de saldırıların hedefinde yargı var. Oysa ülkeler kılıçla alınır ancak adalet ile yönetilir. Bağımsız adalet olmazsa, o ülkede demokrasiden söz edemezsiniz. HSYK’nın sistemi değiştirilmek isteniyor. Elbetteki halkın seçimiyle gelen bir iktidara yapılan oyunlarla darbe yapılmasını asla tasvip etmeyiz. Ancak şu bir gerçektir ki, yargıya yapılan saldırıları da kabullenmemiz mümkün değil. İşte yaşanan sorunların tek çözümü bir anayasa değişikliğidir” diye konuştu. Baro Başkanı Balkız, konuşmasının ardından stajyerliği bitirip avukatlık mesleğine başlayacak olan genç kadın avukatlara başarılar diledi.
STAJLARI BİTENLER RUHSATI ALDI
Manisa’da 1 yıllık stajlarını bitiren genç avukatlar Özge Arslan, Ezgi Yanyüz ile Seda Demir ruhsatlarını alarak mesleklerine resmen başladı. Kürsüye çıkarak yemin eden Özge Arslan, Ezgi Yanyüz ile Seda Demir avukatlığa ilk adımı attı. Özge Arslan’ın ruhsatını CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Baro Başkanı Av. Balkız birlikte verdi. Arslan’ın avukatlık cübbesini, kendisi gibi avukat olan babası CHP’li Yunus Emre Belediye Başkan Adayı Ali Arslan ile annesi Nurcan Arslan birlikte giydirdi.