MANİSA Belediyesi tarafından ilki 2010 yılında, ikincisi 2011 yılında düzenlenen Altın Üzüm Kısa Film Festivali, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.
Manisa Belediyesi’nin Türkiye çapında ses getiren Altın Üzüm Kısa Film Festivali (Golden Sultanas) Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Film sektörü içerisinde emek veren profesyonellerin ve Türk sinemasına adım atmaya hazırlanan genç yeteneklerin eserlerinin yarıştığı Altın Üzüm Kısa Film Festivali’nin Manisa ile özdeşleştiğini belirten Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, "Altın Üzüm Kısa Film Festivalimizin tescilli bir marka olmasıyla birlikte, kentimizin festivallerle anılması yolunda büyük bir adım atmış oluyoruz" dedi.
Başkan Ergün, Altın Üzüm Kısa Film Festivalleri’ni ünlü sanatçıların yer aldığı görkemli törenlerle gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Başkan Ergün, "Belediyeciliğin asfalt ya da kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını tüm Türkiye’ye kanıtlayarak Altın Üzüm Kısa Film Festivali ile sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam ediyoruz. Festivalimiz film sektöründe yeni bir soluk olduğu kadar ünlü sanatçılara da ev sahipliği yaptı. İlk yıl Manisalı tiyatro ve televizyon sanatçısı Demet Evgar ile ünlü yönetmen Sinan Çetin’i onur konuğu olarak ağırladık. İkinci yıl da usta oyuncular Cüneyt Arkın, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit festivalimize katılarak, bizi onurlandırdı. Manisa’nın yeni bir festival markası olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha fazla katılımla ve kaliteli organizasyonlarda buluşacağız" diye konuştu.