Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - YÖNETMENLİĞİNİ Müfit Can Saçıntı'nın üstlendiği, başrollerini Rasim Öztekin, Müfit Can Saçıntı, Ayda Aksel ve Eser Eyüboğlu'nun paylaştığı komedi türü 'Mandıra Filozofu' filminin Türkiye'de en çok izlendiği sinema olan Antalya Cinetech Deepo Sinemaları'nda, ünlü oyuncular hayranlarıyla buluştu.
Filmin yapımcısı Birol Güven, oyuncular Müfit Can Saçıntı, Eser Eyüpoğlu'nun da aralarında bulunduğu film ekibi, Deepo Alışveriş Merkezi'nde önce hayranlarına imza dağıttı ve bol bol fotoğraf çektirdi. Sanatçılar, sonrasında ise Türkiye'de Mandıra Filozofu'nun en çok izlendiği sinema olan Cinetech Deepo Sinemaları'nda vatandaşlarla birlikte filmi izledi.
4 Nisan'da vizyona giren filmin gişede 700 bin izleyiciye ulaştığını belirten Yapımcı Birol Güven, 1 milyona ulaşacağının göründüğünü söyledi. Türkiye'de en çok izlenen yerin Cinetech Deepo Sinemaları olduğunu belirten Birol Güven, “Antalyalıların filme özel bir ilgisi var, çok ilginç. Biz de merak ettik, hem de tanışmaya geldik. İzleyici açısından filmimiz en çok iz bırakan film. Biraz insanların hayatını etkiliyor, alt üst ediyor diyebiliriz. 'Bir lokma bir hırka' felsefesini anlatan bir film. Ben de yazarken etkilenmiştim. İnsanlar da izlerken" dedi.
İKİNCİSİ 2015'E GELİYOR
Mandıra Filozofu'nun iki ve üçüncü filmlerinin de geleceğini açıklayan Birol Güven, “Biz bu filmi iki ve üçüncü filmi çekebilmek için yaptık. İlk filmde karakterlerimizi tanıttık ve asıl maceramıza ikinci filmde başlayacağız. Önümüzdeki sezon içinde 2015'te izleyeceğiz" dedi.
1 MİLYON, 50 MİLYONA BEDEL
Filmi izleyen 1 milyon kişinin 50 milyona bedel olduğunu dile getiren Güven, “Her şey sayı değildir. İki birden büyüktür, ama bu ülkede 1 milyon insanın bu filmi beğenmesi, etkilenmesi bundan olumlu şekilde kendi hayatına bakış açısı kazanması önemlidir. Bu rakamın kuru kalabalık olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.
Cinetech Deepo Sinemaları'nda filmi izleyen kişi sayısının 9 bin 500'ü aştığı belirtildi.

MÇ(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)