Kamil ATALAY/MANAVGAT(Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde cuma namazının ardından bir grup, İsrail ve Çin'i protesto etti.
Manavgat'taki Selime Hatun Camisi'nde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, cuma namazının ardından cami avlusunda 'Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere zulüm altında hayatlarını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti. Namaz sonrası pankart ve afişlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, burada İsrail, ABD ve Çin aleyhine slogan attı, İsrail ve Çin bayrakları yaktı.
İSRAİL'E YAPTIRIM ÇAĞRISI
Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, "Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Arakan'a, Libya'dan Sri Lanka'ya Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik bir şekilde terör olayları sürmektedir" dedi. İsrail konusunda da Gazze saldırılarıyla ilgili bilgi veren Gayretli, "Küresel terör örgütü İsrail'i kısa vadede durdurmanın yolu, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçmektedir" diye konuştu.
ÇİN PROTESTOSU
Çin protestosu konusunda da Mehmet Gayretli, şunları kaydetti:
"Doğu Türkistan'da yaşayan 45 milyon Müslüman, sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından tamamen yok edilmek isteniyor. Oruç tutmaları, ibadet etmeleri başörtüsü ile otobüse binmeleri yasaklanıyor. Doğu Türkistan'da yapılan katliamların ve işlenen cinayetlerin haber ve görüntülerinin dünyaya ulaşmaması için her türlü bilgi akışı engellemeye çalışılıyor."
Gayretli, basın açıklamasında Manavgat'ın CHP'li Belediyesi'nin düzenlediği festivali de eleştirdi.

FOTOĞRAFLI