Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Müftülük tarafından, yerleşik yaşayan yabancılar için iftar yemeği verildi.
Manavgat Müftülüğü tarafından ilçede yerleşik yaşayan yabancılar için verilen iftar yemeğine, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, din görevlileri, çoğunluğu Alman, İngiliz, İtalyan ve Ruslardan oluşan yabancılar katıldı. İftar öncesi Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, ilçede yaşayan başta Müslüman olan yabancılar olmak üzere farklı dinlere mensup yabancılarla iftar yemeğinde bir arada olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Ramazan ayı içerisinde sıkıntı çeken Müslümanların unutulmaması gerektiğini kaydeden Yaşar, "Şu an başta zulüm gören Gazze'deki Müslüman kardeşlerimiz için yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor. Onlara dua etmeliyiz. İnşallah bu mübarek ay hatırına bu katliamlar en kısa sürede sona erer" dedi.
Müftü Yaşar daha sonra Almanca İslamiyet ve Ramazan ayı hakkında bilgiler verdi. Yemeğe katılan yerleşik yabancılar, Müftü Hasan Hayri Yaşar'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI