ANTALYA'da Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçeyi ziyareti sırasında eylem yapması muhtemel kişilerin gözaltına alınmasının kararlaştırıldığına ilişkin bazı internet sitelerinde yer alan haberlere tepki gösterdi. Kaymakam Bulgurlu, bu haberler 'deli saçması' diye niteledi.
Antalya ve ilçelerini 14 Aralık'ta ziyaret edecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ziyareti öncesinde, geçen pazartesi günü Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO), Kaymakam Emir Osman Bulgurlu başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya belediye başkanları, oda başkanları, ilçe genel meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve turizmciler katıldı. Kaymakam Bulgurlu, yaklaşık 20 yıl aradan sonra Manavgat'ın yeniden bir başbakanı ağırlayacağını hatırlattığı toplantıda, sorunları dosya halinde Başbakan'a ileteceklerini belirtti.
"GÖZALTI İDDİASI, DELİ SAÇMASI"
Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında alınacak güvenlik önlemlerinin de görüşüldüğü toplantıyla ilgili bazı internet sitelerinde, eylem yapması muhtemel grup üyelerinin gözaltına alınması yönünde karar alındığı iddia edildi.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu bu iddiaları 'deli saçması' olarak nitelendirdi. Başbakan Erdoğan'ın gelişiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Bulgurlu, "Güvenlik konusunda da önlemler alıyoruz elbette" ifadelerini kullandı.
OYMAPINAR PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ
Toplantıda ilçenin sorunlarının Başbakan'a iletilmesi kararlaştırıldı. Söz alan Oymapınar Belediye Başkanı CHP'li Tevfik Güven, beldenin 2004 yılında alternatif turizm bölgesi olarak ilan edilmesine rağmen halen projenin uygulanamadığını belirterek, bu konunun Başbakan Erdoğan'a iletilmesini istedi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da 'Oymapınar Alternatif Turizm Projesi' ilan edilen alanın aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Boztaş, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2005'te Didim, Alaçatı, Kuzey Antalya ve Oymapınar'ı alternatif turizm kapsamına aldı. 450 bin dönüm alanda ilan edilen bölgede, 8 golf, sağlık ve spor turizm alanları bulunuyor. Projenin hayata geçirilerek, Oymapınar'ın bir önce alternatif turizme açılmasını bekliyoruz" dedi.
OTELCİLERİN TALEPLERİ
Evrenseki Belediye Başkanı Ak Partili Recep Barut da turizm ve organize sanayi sorunlarına değindi, Başbakan Erdoğan'a Manavgat'a bir an önce doğalgazın getirilmesi talebinin mutlaka iletilmesi gerektiğini ifade etti. Barut, "Bölgemiz turizm bölgesi, ancak kış aylarında birçok turizm işçisi işsiz kalıyor. Otelcilerimiz, 'Eğer devletimiz işçilerin sigorta primlerini almaz ya da indirim yaparsa en azından oteller yaz- kış açık kalır ve işsizliğin önüne geçeriz' diyor. Bu konunun da Sayın Başbakanımıza iletilmesini gerekmektedir" diye konuştu.
YENİ TURİZM ALANLARI
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise Ulualan Mevkii’nde bulunan 5 bin dönümlük alanın turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Alanın golf turizmine uygun olduğunu kaydeden Barut, "Belek, kışın yaz fiyatına yatak sattı. Bölgenin açık alan spor turizmine kazandırılmasıyla, aynı zamanda 2 bin kişiye iş istihdamı sağlanacaktır. Başka alanlarda alternatif turizm bölgesi oluşturulmasına yönelik çalışmalar, vakit kaybından başka bir şey olmayacaktır" dedi.