İSTANBUL, () Maltepe Belediyesi'nin geleneksel hale gelen "Halk Buluşmaları"nda bu hafta gündem, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden faciası oldu. Başkan Ali Kılıç'a sorunlarını dile getirmek için gelen Maltepeliler, "Soma'yı Unutma" yazılı siyah tişört giydi.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının üzerinden tam 42 gün geçti. 301 işçinin yaşamını kaybettiği facia ardında gözü yaşlı yüzlerce eş, anne, baba ve çocuk bıraktı. Facianın unutulmaması ve sorumluların biran önce yargı önüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi'nin her salı günü gerçekleştirdiği Halk Buluşmaları'nda, sessiz ve anlamlı bir eylem gerçekleştirildi. Kahvaltıyla başlayan ve vatandaşların Belediye Başkanı Ali Kılıç'a sorunlarını dile getirdiği toplantıya katılanlar, üzerinde "Soma'yı Unutma" yazan siyah tişörtler giydi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, belediye personeliyle birlikte siyah tişört giyerek, vatandaşların "Soma Unutulmasın" mesajına destek verdi.
"BU KEZ UNUTMAYALIM"
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı konuşmada, “Bundan 42 gün önce, çoluğuna çocuğuna ekmek götürebilmek için yerin metrelerce altında alın teriyle ekmeğini çıkaran maden işçilerimizi kaybettik. Onları analım istedik, Akdeniz toplumları olarak saman alevi gibi parlıyoruz, olaylara hemen tepkiler veriyoruz ancak çabuk unutuyoruz. Soma’da yüzlerce çocuk babasız kaldı. Amacımız, mübarek Ramazan öncesi, Soma’yı unutmamak, o şehitlerimiz ve acılı ailelerin yanında olmak. Ramazan’da da dinimizin vecibesi olarak o insanları unutmayıp, yardım elini onlara uzatmak gerekiyor” dedi.
"Halk Buluşması" vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları Başkan Kılıç'a iletmesinin ardından, Soma anısına yapılan toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

(FOTOĞARFLI)