İSTANBUL, () MALTEPE Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Maltepe Ahmet Suzan Yalkın İlkokulu işbirliğiyle gerçekleştirilen çevre bilincini geliştirme seminerlerinin ardından "Atık Defilesi" yapıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşen defilede annelerinin tasarladığı birbirinden ilginç kostümleri sergileyen öğrenciler davetlilerden alkış aldı. Annelerin özgün tasarımlarıyla podyuma çıkan öğrenciler, zaman zaman ellerindeki dövizlerle çevre mesajı verdi.

 “Okulumda Geri Dönüşüm, Aydınevler’de Geri Dönüşüm” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  “Başka Türkiye yok, Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’si var. Dünyanın hiçbir yerinde, çocuklara Türkiye’de verilen değer verilmemiştir. Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımızı yetiştirmek üzere öğretmenlerimiz görevlendirilmiştir. Bugün görüyorum ki genç arkadaşlarımın öğretmenleri, daha yeşil, daha temiz, daha duyarlı bir Maltepe için çok iyi bir iş çıkarmışlar. Emeği geçen herkesi tüm kalbimle kucaklıyorum” diye konuştu.
Kaynakların sonsuz olmadığı ve bir gün tükenebileceği gerçeğine vurgu yapan sloganlar ve şiirlerle etkinliğe renk katan öğrenciler, program sonrasında Başkan Ali Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli, okul müdürü ve öğretmenleriyle toplu fotoğraf çektirdi. Etkinlik sonrası öğrencilere Başkan Kılıç’ın armağanı olan En Güzel Gelecek Çocuklara Verilecek kitabı dağıtıldı.


(FOTOĞRAF)