Atatürk Havalimanı İçhatlar arınmış salonda bulunan ‘Tadında Anadolu’ restoranta BTA tarafından düzenlenen Malatya’nın yöresel yemek ve ürünleri sergisinin bir hafta boyunca yolcuların hizmetinde olacağı bildirildi.
Anadolu’nun dört bir yanından unutulmaya yüz tutmuş özgün tarifleri ve değişik tatları derleyerek, ‘Anadolu’nun Lezzet Hazineleri’ projesi adıyla her ay bir ilin yöresel ürünlerini ve yemeklerini tanıtan BTA Genel Müdürü Sadettin Cesur, proje kapsamında yöresel mutfakların en iyi restoranlarının ağırlandığını böyledi.
Hatay ve Antep’in ardından Tadında Anadolu’nun bu seferki konuğu olan ‘Malatya Sofrası’ için BTA’nın aşçılarının uzun bir süre kente gidip Hacı Babanın Oğlu olarak tanınan Zeki Saygı’nın mutfağında çalışma yaptıkları açıklandı.
Zeki Saygı bir hafta sürecek Malatya Sofrası için şunları söyledi:
“Malatya Sofrası, çalışanları ile birlikte bu etkinlik için özel olarak Malatya’dan gelecek; yörenin lezzet harikaları restoranın şefleri öncülüğünde pişirilerek servis edilecek. Bu sırada Tadında Anadolu’nun ehil ustaları da Malatya mutfağına dair bilgilerini zenginleştirme fırsatı bulacak. Malatya haftası boyunca Tadında Anadolu noktalarında tadılabilecek yemekler arasında, ismi bile insanı acıktırmaya yeten birçok yerel lezzet bulunuyor. Yumru köfte, peynirli pide, aya köfteli kulak çorbası, tavuklu yahni, ayva galyesi, ekşi erikli kabak dolma, kiraz yaprağında ekşili köfte, pestil kavurma, peynir köftesi ve kayısı dolması bunlardan sadece bazıları”
Zeki Saygı son olarak, Malatya’nın yüze yakın et yemeği olduğunu, bunlardan 8 çeşitinin yaprak köfteleri olduğunu belirterek, “ Vejeteryan yemekleri, özellikli patlıcak yemekleri, fırındaki tüm kebaplar öndoe gelir. Malatya’nın en ünlü yemekleri ise Kağıt Kebap, Patlıcan Kebabı, Kombe Böreği ve Aya köfteli Ayran Çorbasıdır” dedi.