MALATYA 4'ncü Uluslararası Film Festivali açılış gecesi ve onur ödülü töreni ile başladı.
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal salonunda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Festivalin açılışına Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan, çok sayıda kurum amiri, ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, ile onur ödülüne layık görülen yerli ve yabancı sinema sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Ayşe Tolga ve Serhat Kılıç’ın sunduğu gecede festivalde yarışacak kısa, ulusal ve uluslararası uzun metraj filmler tanıtıldı. Konuşmaların ardından 'Şikayetim Var Hakim Bey' şarkısıyla tanınan Malatyalı sanatçı Mehmet Erdem mini bir konser verirken daha sonra 4'ncü MUFF Onur Ödülleri törenine geçildi.
Festivalin açılış töreninde Filistinli Yönetmen Raşid Maşravi, Hırvat Oyuncu Rade Serbedzija ile Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları Filiz Akın, Murat Soydan, Eşref Kolçak ve Muhterem Nur’a onur ödülleri verildi. Muhterem Nur ile Murat Soydan’ın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı festivalde protokol üyeleri sanatçılara ödüllerini takdim ettiler. Ödül töreninin ardından tekrar sahne alan Mehmet Erdem’in konseri ile açılış programı son buldu.
FESTİVALDE YARIŞMA HEYECANI
21 Kasım tarihine kadar sürecek olan 4'ncü Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma Jüri Başkanlığını Amerikalı Yapımcı, Oyuncu ve Senarist Jim Stark üstleniyor. Uluslararası Yarışma’nın diğer üyeleri ise FIPRESCI Genel Sekreteri, Sinema Eleştirmeni Klaus Eder, Amerikalı Yönetmen Randa Haines, Lübnanlı Yapımcı, Lübnan Metropolis Sanat Sinemasının Kurucusu ve Yöneticisi Hania Mroue ve Akademisyen, TV Program Yapımcısı, Eskişehir Film Festivali Onursal Başkanı Prof. Dr. Gülseren Yücel.
Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığını Yönetmen Tunç Başaran üstleniyor. Ulusal Uzun Film Yarışması’nın diğer jüri üyeleri Sinema, Spor, Edebiyat ve Caz Eleştirmeni, Yazar, Çevirmen Tiyatro Yazarı TV ve Radyo Programcısı Sevin Okyay, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Settar Tanrıöğen, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu, Tiyatro Yönetmeni Kenan Işık ve Yazar Canan Tan.
Ulusal Film Yarışması SİYAD Jürisi Sinema Yazarı, Akademisyen Ayla Kanbur, Zaman Gazetesi Sinema Yazarı Ali Koca ve Radikal Gazetesi Sinema Yazarı Erman Ata Uncu’dan oluşuyor.
168 filmin müracaata bulunduğu 15 filmin yarışacağı Ulusal Kısa Film Yarışması’nın Yönetmen Seren Yüce başkanlığında ki jüri üyeleri ise Cannes Film Festivali Short Film Corner Yöneticisi Alice Kharoubi, Yönetmen Can Evrenol, Yazar, Senarist, Müzik Eleştirmeni Doğu Yücel ve Yapımcı Emre Yeksan’dan oluşuyor.