CUMHURBAŞKANI adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingi nedeniyle, AK Partili Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde bugün hizmet verilmedi. Belediyeye işleri için gidenler, "İçeride çalışacak kimse yok, herkes mitingde" denilerekg eri çevrildi.
CHP il yönetimi, Malatya'da miting alanın yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların tümünün miting alanına götürüldüğünü ve bu nedenle belediyenin hizmet vermediğini belirtti. CHP Battalgazi İlçe Başkanı Vahap Ayzabar ile belediye meclis üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında, belediyenin kapatılması eleştirildi. Battalgazi İlçe Başkanı Ayzabar, Cumhurbaşkanlığı seçimine üç gün kala Başbakan Erdoğan’ın seçimler için Malatya’ya geldiğini ancak miting nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin hizmete kapatıldığını söyledi.
İçeri girmek istediklerini ancak güvenliğin kendilerini engellediğini belirten Ayzabar, meclis üyesi olduklarını söyleyince içeri girebildiklerini, ancak belediyede hizmetin yapılmadığını söyledi. Malatya’da belediye başkanının emri ile belediye hizmetinin yapılmadığını dile getiren Ayzabar, belediye ile işi olan vatandaşların bugün miting nedeniyle mağdur edildiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, Malatya Belediyesi tarihinde ilk kez böyle bir durumun yaşandığını belirterek, olayın şaşkınlığı içerisinde olduğunu söyledi.
Erdoğan’ın mitingi için tüm belediyenin personelinin oraya taşındığı ve belediyede hizmetin verilmediğini dile getiren Ağbaba, bu durumu bir garip uygulama olarak nitelendirdi. Bugün belediyede acil işi olan vatandaşların, belediye binasının kapalı olması nedeniyle ciddi anlamda mağdur olduğunu belirten Ağbaba, bu tür uygulamaların 3'üncü sınıf, demokrasi olmayan ülkelerde olduğunu söyledi. Ağbaba, “Başbakan miting yapıyor diye belediye binasının komple kapatılıyor olması çok üzücü bir durum. Aslında birçok AKP’li belediyede aynı” diye konuştu.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, Başbakanlık yetkililerinin miting güvenliği nedeniyle binayı kapattıklarını ve bu nedenle de bugün hizmet veremediklerini savundular.

FOTOĞRAFLI