MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, makilik alanda çıkan ve turistlerin bulunduğu tesislere yaklaşan alevler, korku ve heyecana neden oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Alevlerin 2 hektarlık alana zarar verdiği kaydedildi.
Bardakçı Koyu'nda 5 yıldızlı otellere yakın mesafedeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle, bugün saat 17.30 sıralarında yangın başladı. Alevler, şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla yayıldı. Kara Kuvvetleri Kamp Eğitim Merkezi ve üç turistik tesise 50 metre kadar yaklaşan alevler, vatandaşlar ve turistlerde korku ve heyecana neden oldu. 6 belediye itfaiye aracı, 2 arazöz ile karadan, 1 söndürme helikopterinin havadan müdahale ettiği yangın 1 saatte kontrol altına alındı. Yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.
Çevredeki bir tesiste garson olarak çalışan Mehmet Yumru (21), "Yol kenarına yakın yerden çıkan yangın birden büyüdü. Rüzgarla hızla yayıldı. Otellere doğru yönelince arkadaşlarımızla birlikte kazma kürek ne bulduysak alevlere müdahale etmeye çalıştık" dedi.
Öte yandan Yakaköy Mahallesi'nde tarım arazisinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

FOTOĞRAFLI