Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, makilik ve otluk alanda çıkan, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın AKUT ekibinin desteğiyle güçlükle kontrol altına alındı.

Haremtan Tepesi, Değirmen altı Mevkisi'ndeki makilik ve otluk alanda saat 18.30 sıralarında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler çevreye yayıldı. Rüzgarın estiği yönde bulunan bir inşaat şantiyesine kadar ulaşan yangına itfaiye müdahale ederken, çevredeki vatandaşlar ve şantiyedeki işçiler destek verdi. Son anda, şantiyeye sıçraması önlenen yangında itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. Zaman zaman yön değiştiren rüzgarda deniz kenarına kadar inen ve yamaç arazinin yukarı kesimleri de tehdit eden alevlere müdahale edilemeyince, AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Bodrum ekibi de 5 üyesi ile destek verdi. 

100'ÜNCÜ OPERASYONLARI YANGINA MÜDAHALE OLDU

Yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alınan ve ilk belirlemelere göre yaklaşık 3 hektarlık alanda etkili olan yangınla ilgili Sadettin Uslu "Yangın ihbarı gelince itfaiye ile görüşüp destek vermeye geldik. Şap şaplarla müdahale ettik. Hortumların ulaşmadığı yerlerde daha rahat ve kullanışlı bir alet. 100'üncü operasyonumuz yangına müdahale oldu ve yangın kontrol altına alındı" dedi. Makilik alanda kırlangıçların yuvalarına da sıkça rastlandığı belirtilirken, alevlerin arasında kalan bir kirpi yavrusunu AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu güvenlikli bir bölgeye götürdü

Yangının kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından çıkarıldığı ihtimali üzerinde çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelileri arma çalışmasına başladı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

OU(YY/SSA) (FOTOĞRAF)