Arzu KAYA/İSTANBUL, () ANADOLU  5. Sulh Ceza Mahkemesi, "http//twitter.com/oyyokhırsıza" ve "http//hirsizaoyyok.wordpress.com" adresindeki yayınlara erişimin engellenmesine yönelik geçtiğimiz günlerde tedbir talebi aldı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter ise geçtiğimiz hafta karara itiraz etti. 5. Sulh Ceza Mahkemesi, twitter'ın erişimin engellenmesi kararına yaptığı itirazı reddetti.

"SİTENİN KAPATILMASIYLA İLGİLİ KARAR YOK"
Twitter.com adına itirazda bulunan avukatlar, sitenin "tedbiren kapatılması kararının" kaldırılmasına yönelik Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sundu. Mahkeme, "Tedbiren kapatılması kararının kaldırılması talep edilmişse de sitenin kapatılmasıyle ilgili karar bulunmadığı gerekçesiyle talebin reddine karar verildi" dedi. 5. Sulh Ceza Mahkemesi ayrıca twitter.com'un taraf sıfatının bulunmadığını ifade etti.

18 MART TARİHLİ TEDBİR KARARI
Avukatları arcalığı ile mahkemeye dilekçe sunan Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım'ın talebi mahkemece yerinde bulundu. Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, şikayette bulunanlar hakkında Anayasa'nın 29. madde ve devamında düzenlenen maddelerce güvence altına alınan basın hürriyeti kapsam ve sınırlarını aşan, kişilik haklarını ihlal edici nitelikte isnatlarda bulunulduğunu belirtti. Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'ın söz konusu sitelerde adlarının zikredilmesinin dahi başlı başına hak ihlali olduğunu vurgulayan mahkeme, "http//twitter.com/oyyokhırsıza" ve "http//hirsizaoyyok.wordpress.com" adreslerindeki yayınlara erişimin engellenmesine karar verdi. Mahkeme kararını Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderdi. Söz konusu karar 18 mart 2014 tarihini taşıyor.

AK (MK)